Business & Finance Κυριακή 1/05/2022, 09:13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονόμου: Δεν θα ξαναδούμε τέτοιο λογαριασμό ρεύματος – Σύντομα οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

Οικονόμου: Δεν θα ξαναδούμε τέτοιο λογαριασμό ρεύματος – Σύντομα οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

«Τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει, που έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ, θα επιστραφούν στον κόσμο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Όπως εξήγησε ο ίδιος, με όσο δημοσιονομικό χώρο δημιουργήθηκε και όποια δυνατότητα υπάρχει, θα γίνει δεύτερη παρέμβαση από την κυβέρνηση από την οποία θα πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους μας.

«Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω», επεσήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σε ό,τι αφορά τις διακοπές ρεύματος, «κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη μένει χωρίς ρεύμα ο κόσμος», διαβεβαίωσε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας πως «κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια θα είναι οριζόντια και για μεγάλο χρονικό ορίζοντα. «Με βάση την απόδοση της οικονομίας θα κάνουμε μια αποφασιστική παρέμβαση», είπε και προσέθεσε ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν πιο κοντά στα δεδομένα που είχαμε πριν.

Τόνισε, δε, ότι τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν και το Μάιο, ενώ σύντομα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση στις τιμές της ενέργειας.

«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν και οι επιχειρήσεις την ουσιαστική ενίσχυση του ρεύματος», ανέφερε.

Τέλος, αναφερόμενος στην επιδότηση καυσίμων, είπε ότι πάνω από 1 εκατ. πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση.

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο κίνησης: Με μειωμένη τιμή κατά 15 λεπτά το λίτρο και τον Μάιο

Στ. Πέτσας: Τις επόμενες εβδομάδες οι ανακοινώσεις για το ρεύμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News