Business & Finance Πέμπτη 21/04/2022, 21:41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινάει η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων στο Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο

Ξεκινάει η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων στο Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο

Ξεκινάει η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων των Τοπικών Κοινοτήτων Λαμπινής, Μιξορρούματος και Κοξαρέ στο Δήμο Αγίου Βασιλείου με τη σημερινή υπογραφή της σχετικής σύμβασης προϋπολογισμού 1.221.400 ευρώ μεταξύ του Δήμου και της αναδόχου εταιρείας.

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στην υλοποίηση του συνόλου των εργασιών υποδομής, καθώς και στην προμήθεια και εγκατάσταση του συνόλου του εξοπλισμού της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, ενώ θα ακολουθήσει και περίοδος λειτουργίας – συντήρησης της εγκατάστασης από την ανάδοχο εταιρεία για περίοδο δέκα (10) ετών.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για ολόκληρη την περιοχή ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Ταταράκης, το οποίο όπως ανέφερε «μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με μεγάλη αναπτυξιακή σημασία που θωρακίζει περιβαλλοντικά ολόκληρη την περιοχή προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας», σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον κ. Ταταράκη: «Επίσης έγινε η δημοπράτηση και προέκυψε προσωρινός ανάδοχος του έργου συλλογής και μεταφοράς λυμάτων με προϋπολογισμό 2.800.000 ευρώ το οποίο είναι συμπληρωματικό έργο του συγκεκριμένου βιολογικού και του ευρύτερου συστήματος διαχείρισης λυμάτων το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” στο σύνολο του. Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης αναμένεται εντός του επόμενου τριμήνου. Προχωρούμε με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση των βασικών υποδομών του Δήμου μας όπως η κατασκευή και λειτουργία μονάδων βιολογικού καθαρισμού με στόχο την μέγιστη πληθυσμιακή και γεωγραφική κάλυψη. Ταυτόχρονα ωριμάζουμε νέες μελέτες ώστε να υποβάλουμε προτάσεις χρηματοδότησης για τους υπόλοιπους οικισμούς του Δήμου μας».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News