Business & Finance Τετάρτη 13/04/2022, 22:42
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεδίκογλου – Αμυράς: Κοινός στόχος η δασοπροστασία και η ανάπτυξη της μελισσοκομίας

Κεδίκογλου – Αμυράς: Κοινός στόχος η δασοπροστασία και η ανάπτυξη της μελισσοκομίας

«Κοινός στόχος όλων μας είναι η δασοπροστασία και η ανάπτυξη της μελισσοκομίας» δήλωσαν στην σύσκεψη που είχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, για θέματα πυροπροστασίας εν όψει της θερινής περιόδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Πετρούτσος, ο κ. Νικόλαος Μπόρας από τη Διεύθυνση Προληπτικής Πυροπροστασίας του Π.Σ., ο Στυλιανός Ζαφείρης από τη Διεύθυνση Προστασίας Δασών του Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, κ.Μάριος Τζιτζινάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.) κ. Αναστάσιος Ποντίκης, ο Γ.Γ και το μέλος της Ομοσπονδίας κ.κ. Δημήτρης Νικολάου και Γιώργος Παπιώτης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, εξετάστηκαν εκτενώς επιμέρους άρθρα που ισχύουν αναφορικά με την πυροπροστασία στη μελισσοκομία σύμφωνα με την αναθεωρημένη πυροσβεστική διάταξη (9/2021). Ειδικότερα, τα μέλη του ΔΣ της Ο.Μ.Σ.Ε. επικεντρώθηκαν σε ζητήματα προσβασιμότητας, μετακίνησης και ωραρίου μελισσοκομικών εργασιών καταθέτοντας προς συζήτηση και σχετικές προτάσεις.

Αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, κατά την αντιπυρική περίοδο δεν προβλέπεται το κάπνισμα κυψελών σε ημέρες υψηλής ή πολύ υψηλής επικινδυνότητας (δείκτες 3,4 και 5), ζήτημα που σύμφωνα με την Ομοσπονδία προκαλεί μεγάλο πλήγμα στον κλάδο. Ο κ. Παπιώτης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε τα κοπάδια μας απροστάτευτα στο έλεος των δυσμενών συνθηκών ή κάποιων επιτήδειων» και εξήγησε ότι είναι ζωτικά αναγκαίο να επιτραπεί η δυνατότητα τέλεσης εργασιών κατά τους δείκτες 3, ανάλογα με τις τοπικές γεωλογικές συνθήκες.  

Παράλληλα, συζητήθηκε και η υποχρεωτικότητα της κατοχής φορητού πυροσβεστήρα κατά τις επισκέψεις στις κυψέλες, πρόταση που έγινε δεκτή με θέρμη.

Όλες οι πλευρές, συμφώνησαν στη διατήρηση τακτικής επικοινωνίας και συνεργασίας και δεσμεύτηκαν στη μελέτη των προτάσεων με «κοινό στόχο τη δασοπροστασία και την ανάπτυξη της μελισσοκομίας», όπως σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γεωργαντάς: Επιπλέον 100 εκατ. ευρώ για ενίσχυση του προγράμματος Νέων Αγροτών

ΥΠΑΑΤ: Μέσω του gov.gr οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης 2022

Ταξίδια με περιβαλλοντική συνείδηση – Οι πόλεις με τα περισσότερα «πράσινα» ξενοδοχεία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News