Business & Finance Παρασκευή 18/12/2020, 22:37
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Το Νεώριο της Σύρου αποκτά τεχνολογία αιχμής

Το Νεώριο της Σύρου αποκτά τεχνολογία αιχμής

Το Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στη Σύρο είναι το επόμενο βήμα για την ενίσχυση του ναυπηγείου των Νεωρίων και τη μετατροπή του σε φάρο για τη ναυτιλία του 21ου αιώνα, διαμήνυσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Σε ομιλία του στη διαδικτυακή παρουσίαση του Κέντρου στο Νεώριο της Σύρου, ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε ικανοποίησή του για τη λειτουργία του Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στη Σύρο, που υποστηρίζεται από τεχνολογία αιχμής της Cisco. Το κέντρο της Σύρου θα δείξει στους Έλληνες καπετάνιους και πλοιοκτήτες πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν υπερσύγχρονα προγράμματα, εφαρμογές παρακολούθησης και μεγάλου όγκου ψηφιακά δεδομένα για να βελτιστοποιήσουν τις διαδρομές τους, να κάνουν τους στόλους τους πιο αποδοτικούς ως προς τα καύσιμα, να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα πλοία και να αυξήσουν τα κέρδη, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε ενθουσιασμένος για τη συνεργασία της Onex και της Cisco και διατύπωσε την πεποίθηση πως δουλεύοντας μαζί μπορούν να ξεκλειδώσουν την ελληνική ευφυΐα για να βοηθήσουν τους Έλληνες πλοιοκτήτες και τα πληρώματά τους να μετατρέψουν τους στόλους τους στους πιο καινοτόμους στον κόσμο. Ακόμα, είπε πως είναι περήφανος που οι αμερικανικές εταιρείες και η αμερικανική κυβέρνηση διαδραματίζουν τόσο κεντρικό ρόλο στη στήριξη της ναυπηγικής βιομηχανίας της Ελλάδας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News