Business & Finance Παρασκευή 18/12/2020, 20:54
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Συνταξιούχους επιστρατεύει ο e – EΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις

Συνταξιούχους επιστρατεύει ο e – EΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις

Στο πλαίσιο των προσπαθειών να επιταχύνει την διεκπεραίωση των εκκρεμών συντάξεων, ο e- ΕΦΚΑ θα στελεχωθεί με παλαιά, έμπειρα στελέχη, επαναπροσλαμβάνοντας συνταξιούχους του με συμβάσεις έργου 8μηνης διάρκειας. Επίσης, θα καταβάλει μπόνους στους υπαλλήλους. 

Πιο αναλυτικά στο Αρθρο 80 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή:

Απασχόληση συνταξιούχων θ-ΕΦΚΑ

  1. 0 Διοικητής του θ-ΕΦΚΑ δύναται να αποφασίζει την ανάθεση του έρνου της υποστήριξης των διαδικασιών απονομής συντάξεων σε συνταξιούχους λόγω γήρατος, πρώην υπαλλήλους του θ-ΕΦΚΑ και των ενταχθέντων σε αυτόν ασφαλιστικών φορέων και του Δημοσίου, οι οποίοι κατά τον χρόνο της ενεργού υπηρεσίας τους είχαν υπηρετήσει στα αντικείμενα της επεξεργασίας των αιτημάτων παράτασης αναπηρικών συντάξεων, απονομής και παράτασης του εξωϊδρυματικού επιδόματος, μεταβίβασης σύνταξης λόγω θανάτου, απονομής προσωρινών συντάξεων όλων των κατηγοριών, της διαδικασίας ελέγχου στην ανακεφαλαίωση του χρόνου ασφάλισης, της διαδικασίας ελέγχου των εισφορών, καθώς και της υποστήριξης της γραμματείας συντάξεων.
  2. Η ανάθεση του έργου της παρ. 1 γίνεται αποκλειστικά με συμβάσεις έργου, η διάρκεια των οποίων δεν δύναται να υπερβαίνει το διάστημα των οκτώ (8) μηνών, άνευ δυνατότητας ανανέωσης.
  3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζεται η κατ’ αποκοπή καταβαλλόμενη αμοιβή για το περιγραφόμενο στην παρ. 1 έργο, βάσει απόδοσης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.
  4. Η δραστηριότητα της παρ. 1 εξαιρείται από το πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20 του ν. 4387/2016 (Α’ 85), όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 27 του ν. 4670/2020 (Α’ 43).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News