Business & Finance Δευτέρα 4/04/2022, 21:17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Σήμερα, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποπληρωμή των οφειλών της προς το ΔΝΤ

«Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, η οποία στέλνει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές για την χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας» σημείωσε

Σταϊκούρας: Σήμερα, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποπληρωμή των οφειλών της προς το ΔΝΤ

«Σήμερα, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποπληρωμή των οφειλών της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

«Κλείνει, έτσι, ένα κεφάλαιο που είχε ανοίξει τον Μάιο του 2010, με την προσφυγή της Ελλάδας στο Ταμείο, για χρηματοδοτική στήριξη» είπε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ τόνισε ότι «πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, η οποία στέλνει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές για την χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας, ενισχύει το προφίλ του δημοσίου χρέους και αποφέρει εξοικονομήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό, συνολικού ύψους 230 εκατ. ευρώ, προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας».

«Συνεχίζουμε, με πλήρη επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών και των νέων εξωγενών προκλήσεων, με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις της πατρίδας μας, για να καταστήσουμε την Ελλάδα ολόπλευρα πιο ισχυρή, με την οικονομία της περισσότερο παραγωγική, εξωστρεφή και κοινωνικά πιο δίκαιη» κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα το Eurogroup – Συναντήσεις του Χρ. Σταϊκούρα με Κλ. Ρέγκλινγκ και Β. Χόγιερ

Xρ. Σταϊκούρας: Εντός της εβδομάδας ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2 δισ.ευρώ

ΕΑΒ: Στην «τελική ευθεία» η σχεδίαση του πρώτου ελληνικού drone

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News