Green Economy Σάββατο 26/03/2022, 21:19
GREEN ECONOMY

Εντός της εβδομάδας η εκταμίευση κινήτρων για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Εντός της εβδομάδας η εκταμίευση κινήτρων για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Εντός της εβδομάδας θα γίνει η εκταμίευση κινήτρων, όπως όλα δείχνουν, για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», 14 μήνες μετά την ολοκλήρωσή του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις 37.706 αιτήσεις υπαγωγής ολοκληρώθηκαν επιτυχώς 3.427 και οι ωφελούμενοι πολίτες έλαβαν ήδη τα κίνητρα. Ωστόσο, άλλοι 1.883 πολίτες είδαν τις αιτήσεις τους να ολοκληρώνονται επιτυχώς και έτσι επίκειται η εκταμίευση των κινήτρων εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες αιτήσεις, 8.757 έχουν λάβει προκαταβολές δανείου συνολικού ύψους 12 εκατομμυρίων. Υπάρχουν ωστόσο και αιτήσεις που βρίσκονται σε φάση υπαγωγής, αλλά δεν έχουν προχωρήσει λόγω έλλειψης δικαιολογητικών ή είναι σε φάση υλοποίησης.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους μέσω των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΠΕΠ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία, το ΕΠΑΝΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020 και χρηματοδοτείται και με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και εθνικούς.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Ασκήσεις ισορροπίας για την Ε.Ε.: Πόσο δύσκολη είναι η ενεργειακή μετάβαση εν μέσω πολέμου;

Κομισιόν: Το Μάιο οι προτάσεις της για την αποσύνδεση των τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού

Κομισιόν: Έτοιμη να αξιολογήσει τα μέτρα στα οποία συμφώνησαν οι χώρες μέλη της Ε.Ε.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News