Business & Finance Παρασκευή 18/12/2020, 11:33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον Ιούλιο του 2021 η εισήγηση του υπ. Εργασίας για τον κατώτατο μισθό

Τον Ιούλιο του 2021 η εισήγηση του υπ. Εργασίας για τον κατώτατο μισθό

Μετάθεση παίρνει η συζήτηση για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών. 

Σύμφωνα με διάταξη του υπουργείου Εργασίας, που κατατέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στη Βουλή η αποστολή της πρόσκλησης για τη διαβούλευση θα γίνει μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου, ενώ η σύνταξη και η υποβολή έκθεσης θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως και τις 30 Απριλίου. 

Η διαβίβαση του υπομνήματος και τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευόμενου από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης θα γίνει έως τις 15 Μαΐου, ενώ στα τέλη του ίδιου μήνα θα ολοκληρωθεί και η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων καθώς και της έκθεσης των εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών φορέων στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), προκειμένου να συνταχθεί το Σχέδιο Πορίσματος Διαβούλευσης. 

Έναν μήνα αργότερα, στις 30 Ιουνίου, θα έχει ολοκληρωθεί το Σχέδιο Πορίσματος και η εισήγηση του υπουργού Εργασίας προς το υπουργικό συμβούλιο για τον κατώτατο μισθό θα λάβει χώρα μέσα στο τελευταίο 15νθημερο του Ιουλίου. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News