Business & Finance Παρασκευή 18/03/2022, 20:34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΑΑΤ: Η ΕΕ αποφάσισε την ενεργοποίηση 500 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό κρίσης για τους αγρότες

Ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύθηκε, επίσης, ότι όλα τα σχετικά ζητήματα θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Υπουργών της Δευτέρας

ΥΠΑΑΤ: Η ΕΕ αποφάσισε την ενεργοποίηση 500 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό κρίσης για τους αγρότες

Για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενεργοποίηση 500 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό κρίσης για τους αγρότες, ύστερα από αίτημα της Ελλάδας και άλλων χωρών, ενημέρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς την αντιπροσωπεία των αγροτών που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Πλατεία Βάθη.

Ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύθηκε επίσης ότι όλα τα σχετικά ζητήματα θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Υπουργών της Δευτέρας και ότι «θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους παραγωγούς μας στη δύσκολη αυτή περίοδο, αξιοποιώντας τους εθνικούς πόρους που ήδη διατίθενται».

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Γεωργαντάς παράλαβε τα αιτήματα των αγροτών και μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής: «H πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ υποδέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία από τους αγρότες που διαδήλωναν, εκφράζοντας την έντονη αγωνία  τους για την αύξηση του κόστους παραγωγής. Τους ενημερώσαμε ότι έγινε δεκτό το αίτημα της Ελλάδας και άλλων χωρών και ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την ενεργοποίηση 500 εκατομμυρίων από το αποθεματικό κρίσης».

«Είναι ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα, που αποδεικνύει ότι η Ε.Ε. αντιλαμβάνεται την ανάγκη να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας αυτήν την περίοδο» είπε ο κ. Γεωργαντάς και τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να προβάλουμε σε κάθε ευρωπαϊκό θεσμό την ανάγκη περαιτέρω στήριξης των αγροτών μας. Θα θέσουμε όλα σχετικά ζητήματα στο Συμβούλιο Υπουργών της Δευτέρας και αξιοποιώντας τους εθνικούς πόρους που ήδη διατίθενται, αλλά και την ευρωπαϊκή στήριξη, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους παραγωγούς μας στη δύσκολη αυτή περίοδο».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη μπύρα που ζυθοποιείται στο metaverse

Ο πόλεμος των ηλιοτροπίων: Ποιος θα πεινάσει από τη διαμάχη Ρωσίας-Ουκρανίας

Γεωργαντάς: Αύξηση της πρωτογενούς παραγωγής με τη βοήθεια της τεχνολογίας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News