Business & Finance Τρίτη 15/03/2022, 11:06
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Οικονόμου: Με εισοδηματικά κριτήρια η ενίσχυση για τα καύσιμα

Γ. Οικονόμου: Με εισοδηματικά κριτήρια η ενίσχυση για τα καύσιμα

Την κυβερνητική παρέμβαση προκειμένου να στηριχθούν οι πολίτες από τις αχαλίνωτες τιμές των καυσίμων, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια αναφορικά με το ύψος της ενίσχυσης. 

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου, με την παρέμβαση αυτή η τιμή που θα καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής θα είναι μικρότερη από αυτή που θα αναγράφεται στις αντλίες, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι αύριο Τετάρτη ή την Πέμπτη θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων.

«Ο τρόπος ενίσχυσης δεν θα είναι ούτε πολύπλοκος, ούτε δύσκολος, θα είναι εύχρηστος. Μια αρκετά μεγάλη περίμετρος πολιτών θα πληρώνει -εξαιτίας αυτής της πρωτοβουλίας ενίσχυσης που η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει αύριο, μεθαύριο- ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από αυτά που φαίνονται στην τιμή της αντλίας σήμερα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. 

Όπως προσέθεσε θα υπάρξει παρέμβαση στα καύσιμα, ώστε εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία. Θα υπάρχουν και εκεί εισοδηματικά κριτήρια, πιο διευρυμένα από τα κριτήρια που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων, χωρίς να διαψεύδει ότι το εισοδηματικό όριο για το εν λόγω μέτρο θα είναι της τάξης των 25.000-30.000 ευρώ ετησίως, συμπλήρωσε. 

«Πολύς κόσμος, όχι λίγος, μέσα σε μία αρκετά απλωμένη περίμετρο εισοδηματικών κριτηρίων, θα πληρώνει τα καύσιμα φθηνότερα απ’ ό,τι τα πληρώνει σήμερα. Άρα, σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, πάμε σε μια μεγαλύτερη περίμετρο για ιδιώτες και για επαγγελματίες, ώστε να έχει ο κόσμος μία ενίσχυση, να ανακουφιστεί από αυτές τις υψηλές τιμές».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΒΕ: Ποιες δέσμες μέτρων προτείνει για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ακρίβεια: Ποια μέτρα στήριξης έχουν «κλειδώσει»

«Βαρίδι» 300 ευρώ τον μήνα στον οικογενειακό προϋπολογισμό για τρόφιμα και ενέργεια

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News