Business & Finance Παρασκευή 4/03/2022, 14:16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Οικονομικών: Στις 31/3 θα υποβάλλονται τα Ε9 αντί για 31/5 όπως ίσχυε

Υπ. Οικονομικών: Στις 31/3 θα υποβάλλονται τα Ε9 αντί για 31/5 όπως ίσχυε

Την αλλαγή για την υποβολή της Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών και όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του η διάταξη αυτή περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα για τον νέο ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, από το 2022 και εφεξής, η καταληκτική ημερομηνία για την υποχρέωση υποβολής Δήλωσης του Ε9 είναι η 31η Μαρτίου εκάστου έτους, αντί για την 31η Μαΐου που ίσχυε πριν.

Η εν λόγω αλλαγή κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένης της έκδοσης των Πράξεων Προσδιορισμού του ΕΝΦΙΑ τον Απρίλιο εκάστου έτους, αντί για τον Σεπτέμβριο που ίσχυε πριν, και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με καταληκτική πληρωμή της τελευταίας δόσης τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μέσω των παρεμβάσεων της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών, ο νέος ΕΝΦΙΑ γίνεται ορθολογικότερος και πιο αναλογικός. 

Με το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΝΦΙΑ που θα κατατεθεί άμεσα, η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών εισάγει βασικές μεταβολές στον φόρο, μέσω μόνιμων παρεμβάσεων με άμεσα ωφελούμενους τους πολίτες.

«Στις δύσκολες οικονομικές και γεωπολιτικές συγκυρίες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, η δεύτερη, μόνιμη, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% από το 2022, διαμορφώνει τη, μόνιμη, συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ στο 35% μέσα στα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, επιτυγχάνοντας πρόσθετη φορολογική ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News