Business & Finance Τετάρτη 2/03/2022, 10:41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Οικονόμου: Συνεχής στήριξη σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη

Γ. Οικονόμου: Συνεχής στήριξη σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη

Η ελάφρυνση από τις ενεργειακές ανατιμήσεις θα συνεχιστεί για όσο διαρκέσει η ενεργειακή κρίση. Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης ετοιμάζονται πολύ στοχευμένες πολιτικές στήριξης κυρίως σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη εξαντλώντας τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας.

Στο ερώτημα εάν θα δοθεί τελικά το λεγόμενο Επίδομα Πάσχα, απάντησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι σύντομα και γρήγορα, μόλις η κυβέρνηση είναι έτοιμη θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Για το πλαφόν κέρδους, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι θα εξεταστούν τα περιθώρια κέρδους για να αποκλειστούν οι δυνατότητες κερδοσκοπίας σε μια σειρά τομείς όπου οι ανατιμήσεις δεν εξηγούνται άμεσα.

Για τη στάση της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η χώρα μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους συμμάχους και τους εταίρους της, έχει στείλει βοήθεια και δεν προβλέπεται η αποστολή έμψυχου υλικού ή ελικοπτέρων.

Εκτίμησε ότι η καθαρή φωνή με την οποία η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή τη στήριξη της Ουκρανίας, «είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη απέναντι στον προκλητικό και παραβατικό γείτονα που έχουμε».

«Η Ελλάδα δεν είναι ούτε ιστορικά, ούτε πολιτικά αφελής. Η συμμετοχή της, η καθαρή φωνή της, η ουσιαστική συνδρομή μαζί με όλους εταίρους και συμμάχους της, απέναντι σε αυτό που αποτελεί παραβίαση του αξιακού υποβάθρου, είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη και απέναντι στον προκλητικό και στον παραβατικό γείτονα που έχουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία έχει ένα δικό της πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπει το Διεθνές Δικαιο το οποίο είναι ανεδαφικό και αυτό είναι ένα μήνυμα και για την Ευρώπη.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα λειτουργήσει το πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα

Ο «λογαριασμός» της ουκρανικής κρίσης: Το κόστος για την ελληνική οικονομία

Ποιοί παράγοντες θα καθορίσουν τις κυβερνητικές αποφάσεις για τα νέα στοχευμένα μέτρα στήριξης

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News