Business & Finance Σάββατο 26/02/2022, 08:58
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Οικονόμου: Σύντομα στοχευμένες παρεμβάσεις για την ακρίβεια

Γ. Οικονόμου: Σύντομα στοχευμένες παρεμβάσεις για την ακρίβεια

Η κυβερνητική στήριξη για την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο θα συνεχιστεί για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση και οι δυσθεώρητες τιμές, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως τόνισε, τον Φεβρουάριο διατέθηκαν 350 εκατ. ευρώ και τον Μάρτιο θα δοθούν όσα απαιτηθούν, προκειμένου όχι να μηδενιστούν οι συνέπειες από την ενεργειακή κρίση αλλά να υπάρξει ελάφρυνση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε επίσης ότι θα γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας που χρειάζονται περαιτέρω στήριξη.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, δεν θα αργήσουν να γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις, ενώ αυτή τη στιγμή συζητείται το ύψος και η περίμετρος των εν λόγω μέτρων.

Διευκρίνισε ότι η περίμετρος των μέτρων δεν θα είναι μικρή και πως θα εξαντληθεί όποια δυνατότητα υπάρχει.

Πρόσθεσε ότι τα χρήματα δεν είναι ατελείωτα και συνεπώς τα μέτρα πρέπει να έχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι σημαντικό πως οι προτάσεις Μητσοτάκη για την ακρίβεια αποτυπώνονται στο επίσημο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής επεσήμανε τα τρία πράγματα που αναδεικνύει αυτή η εξέλιξη.

Σημαίνει ότι η Ευρώπη πρέπει να βάλει χρήματα, όπως έβαλε για την πανδημία για την προμήθεια εμβολίων και για την αναχαίτιση των οικονομικών συνεπειών. Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα για το ενεργειακό, μέσω ενός ταμείου που θα χρηματοδοτηθεί από τα Ταμείο Ρύπων.

  • Η Ευρώπη πρέπει να παρέμβει στο ύψος της τιμής της ενέργειας, καθώς όσα και να δίνουμε αν οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς, θα είναι σα να κυνηγάμε την ουρά μας.
  • Συντονισμένα, να δούμε τρόπους για παρέμβαση στις τιμές ενέργειας και για την ενεργειακή απεξάρτηση της Ε.Ε.
  • Μια σειρά από δαπάνες θα πρέπει να εξαιρεθούν από αυτό που λέμε δημοσιονομικοί κανόνες. Όχι μόνο ενεργειακές δαπάνες αλλά και αμυντικές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει εξαγγείλει ότι η κυβέρνηση έχει προνοήσει για περαιτέρω προμήθειες φυσικού αερίου εν μέσω της γενικής αναστάτωσης που επικρατεί με την κρίση στην Ανατολική Ευρώπη.

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου, η κυβέρνηση προτίθεται να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες του αγωγού από το Αζερμπαϊτζάν, όπως και και τη τη δυνατότητα τα εργοστάσια διπλού καυσίμου να μπορέσουν να παράξουν ρεύμα και με φυσικό αέριο και με πετρέλαιο. 

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης:

Γ. Οικονόμου: Έχουν ληφθεί μέτρα για περαιτέρω προμήθειες φυσικού αερίου 

Κ. Σκρέκας: Ομαλή η τροφοδοσία φυσικού αερίου – Οι «άμυνες»

Ενέργεια: Φόβοι για την επάρκεια αλλά και τις τιμές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News