Business & Finance Τρίτη 22/02/2022, 15:14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έπεσαν οι υπογραφές για τη μετεγκατάσταση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Έπεσαν οι υπογραφές για τη μετεγκατάσταση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Τη σύμβαση για την ωρίμανση του έργου της μετεγκατάστασης του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας Αθηνών υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, και ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Πρόκειται για το έργο «Χρηματοδότηση, Μελέτη, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση του κτηρίου του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών», το οποίο έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη για τις ενέργειες ωρίμανσης που απαιτούνται μέχρι και την ένταξη του έργου στον κατάλογο εγκεκριμένων έργων ΣΔΙΤ για την υπαγωγή του στο Ν. 3389/2005.

Ο κ. Τσιάρας, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «με την τεχνική υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ, εκκινεί η διαδικασία για την μεταστέγαση των πολιτικών – ποινικών δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων σε νέες, υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας εγκαταστάσεις, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Κράτος Δικαίου, και παράλληλα δημιουργείται στην περιοχή ένα αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό σημείο αναφοράς καθώς και ένας ισχυρός πόλος ανάπτυξης»

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, υπογράμμισε ότι το Ταμείο «ανταποκρίνεται με ταχύτητα και προσήλωση στον ρόλο που του έχει ανατεθεί από την Ελληνική Πολιτεία για την ωρίμαση έργων στρατηγικής σημασίας, που έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

«Η στέγαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας θα γίνει σε ένα σύγχρονο κτήριο που θα πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης» κατέληξε.

Ας σημειωθεί ότι το νέο δικαστικό μέγαρο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 40.000 τ.μ., σε χώρο πλησίον του Αρείου Πάγου.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσω της Μονάδας Ωρίμανσης Έργων (Project Preparation Facility – PPF), η οποία συγκροτήθηκε με στόχο την ενίσχυση των στρατηγικών επενδύσεων και την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πρόκειται, επί της ουσίας, για έναν μηχανισμό του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος θα επιχειρεί να ξεπεράσει τους σκοπέλους της ελληνικής γραφειοκρατίας και να συντονίσει τις επιμέρους επηρεσίες όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αξιοποιώντας τη μέχρι στιγμής «πλούσια» εμπειρία του.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο Ταμείο Ανάκαμψης έργο 65,2 εκατ. ευρώ για εξυγίανση 9 βιομηχανικών πάρκων

ΤΑΙΠΕΔ: Τρέχει είκοσι έργα άνω των 2,5 δισ. ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News