Business & Finance Πέμπτη 10/02/2022, 11:59
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

N. Καραθανάσης: Η Ελλάδα από τους ελκυστικότερους επενδυτικούς προορισμούς στον κόσμο

N. Καραθανάσης: Η Ελλάδα από τους ελκυστικότερους επενδυτικούς προορισμούς στον κόσμο

«Από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών του Ιουλίου του 2019, εργαστήκαμε για την οικοδόμηση ενός φιλοπενδυτικού περιβάλλοντος και να καταστήσουμε την Ελλάδα έναν από τους ελκυστικότερους επενδυτικούς προορισμούς στον κόσμο. Κάτι που ήδη έχουμε αρχίσει να πετυχαίνουμε. Για πρώτη φορά, η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των 10 περισσότερο υποσχόμενων ευρωπαϊκών χωρών για νέα επιχειρηματικά – επενδυτικά εγχειρήματα».

Αυτό αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης σε άρθρο του στη δίτομη Ετήσια Έκδοση «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση», που ολοκλήρωσε πρόσφατα η εταιρεία Teamworks. 

Όπως εξηγεί, το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα από εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και από ξένους επιχειρηματικούς κολοσσούς αποδεικνύεται από επενδύσεις όπως της Microsoft, της Pfizer, της Amazon, της Cisco, της TeamViewer και άλλων.

Η όσο το δυνατόν ταχύτερη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για το πέρασμα στη μετα- Covid εποχή, σύμφωνα με τον υπουργό. 

Όπως επισημαίνει, η μετάβαση αυτή θα γίνει μέσα από συγκεκριμένους δρόμους όπως την ψηφιακή μετάβαση, την προσέλκυση νέων επενδύσεων καθώς και την υλοποίηση όσων έχουν ήδη ξεκινήσει στους κλάδους της υψηλής τεχνολογίας, της αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων, της κατασκευής και λειτουργίας τεχνολογικών πάρκων και άλλων δραστηριοτήτων.

Το «Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0» προσβλέπει στο να οδηγήσει την κοινωνία, την οικονομία και τους θεσμούς σε ένα διαφορετικό, υψηλότερο επίπεδο δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός κάνει σαφές ότι, για την κυβέρνηση ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων κατέχει μία από τις υψηλότερες θέσεις στην ιεράρχηση των στόχων. «Η χώρα μας θα ενισχύσει με χρηματοδοτικά εργαλεία τις επενδύσεις που εστιάζονται στην ανάπτυξη νέων ή την αναβάθμιση υφιστάμενων γραμμών παραγωγής για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας. Έμφαση θα δίνεται στον προηγμένο και ψηφιακά ελεγχόμενο βιομηχανικό εξοπλισμό, στα συστήματα ελέγχου της παραγωγής και στην ανάπτυξη συνεργασιών για την ενίσχυση της παραγωγής στο βιομηχανικό οικοσύστημα», αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Παπαθανάσης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γ. Οικονόμου: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια επενδύσεων με διαφορά από τη δεύτερη χώρα

Αύξηση 20% στις επενδύσεις στην Ελλάδα

Τι ψάχνουν οι ξένες εταιρείες που κάνουν εξαγορές στην Ελλάδα;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News