Business & Finance Τετάρτη 9/02/2022, 10:35
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Οικονόμου: Χρηματοδότηση ρεκόρ 580 εκατ. ευρώ από ΕΚΤ για τη Γραμμή 4 του Μετρό

Γ. Οικονόμου: Χρηματοδότηση ρεκόρ 580 εκατ. ευρώ από ΕΚΤ για τη Γραμμή 4 του Μετρό

Στην υπογραφή νέας σύμβασης χρηματοδότησης με την ΕΚΤ αναφέρεται, με ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Υπογράφηκε με την ΕΚΤ νέα σύμβαση χρηματοδότησης ποσού-ρεκόρ 580 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό, της μεγαλύτερης διαδρομής που έχει κατασκευασθεί στην Αθήνα», αναφέρει, στην ανάρτησή του, ο κ. Οικονόμου και επισημαίνει:

«Με σχέδιο επενδύουμε στα έργα προς όφελος όλων των συμπολιτών μας».

Το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4 εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 341.000 επιβάτες ημερησίως για το έτος 2030. Το εν λόγω τμήμα έχει σχεδιασθεί με σκοπό:

-Την εξυπηρέτηση πολλών πυκνοκατοικημένων περιοχών της πόλης (Βεΐκου, Γαλάτσι, Κυψέλη, Καισαριανή, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή)

– Τη συμπληρωματική εξυπηρέτηση του κέντρου της Αθήνας με 3 νέους σταθμούς (Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι)

– Την εξυπηρέτηση πολλών σημαντικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, όπως Νοσοκομεία (Ευαγγελισμός, Παίδων, Λαϊκό, κλπ.), Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστημιούπολη, Πολυτεχνειούπολη, Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο στο κέντρο της Αθήνας, και πολλά σχολεία), Δικαστήρια – πρώην σχολή Ευελπίδων και Οργανισμούς ή Υπουργεία

– Την αύξηση της δικτύωσης των γραμμών του Μετρό με δυο σταθμούς ανταπόκρισης (Πανεπιστήμιο/Ακαδημία, Ευαγγελισμός) και την αποσυμφόρηση υφιστάμενων κεντρικών σταθμών Μετρό από την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του επιβατικού κοινού (Σύνταγμα, Ομόνοια, κ.λπ.).

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μετρό: «Πέφτουν» οι υπογραφές με τον Δήμο Αθηναίων για τη Γραμμή 4

Μετρό: Λιμάνι Πειραιά – Αεροδρόμιο σε 45 λεπτά από το καλοκαίρι του 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News