Business & Finance Τετάρτη 16/12/2020, 09:44
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έως και 5.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις για τη δημιουργία e-shop

Έως και 5.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις για τη δημιουργία e-shop

Εντός των επομένων ημερών και πριν από το τέλος της χρονιάς αναμένεται να ενεργοποιηθεί νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, το οποίο θα επιδοτεί τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος(e-shop) για τις επιχειρήσεις λιανικής. 

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ και θα χρηματοδοτεί το 100% της δαπάνης για τη δημιουργία e-shop και θα αφορά αποκλειστικά το λιανεμπόριο, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Με το νέο πρόγραμμα, το μέγιστο ποσό επιδότησης για μια επιχείριση λιανεμπορίου για όλη τη δαπάνη θα φτάνει μέχρι τα 5.000 ευρώ και το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί γι’ αυτή τη δράση θα είναι 80 εκατομμύρια ευρώ, με δυνατότητα να αυξηθεί μελλοντικά.

Ο κ. Τσακίρης σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε διευκρινίσει ότι η κάλυψη θα ανέρχεται στο 100%, ενώ το ποσό της επιδότησης θα φθάνει τα 5.000 ευρώ, ενώ αποτελεί ευκαιρία για την αναβάθμιση του λιανεμπορίου.

Η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τους καταστηματάρχες στην εποχή των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού, καθώς μόνο το 20% διαθέτει e-shop.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News