Business & Finance Τρίτη 15/12/2020, 20:51
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά μετά τις 7/1 για ορισμένες περιοχές

Ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά μετά τις 7/1 για ορισμένες περιοχές

Το ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Ιανουαρίου, για περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο όπως η Κρήτη και εφόσον επανεξεταστούν τα δεδομένα για το επιδημιολογικό φορτίο, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV, τόνισε ότι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα μπορούσε η Κρήτη να ανοίξει μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, ο λόγος που αυτή την φορά δεν έγινε επιλεκτικό άνοιγμα Περιφερειών όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος και τα Ιόνια νησιά, είναι το γεγονός ότι στη Κρήτη, οι νομοί Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου είναι στο πράσινο, αλλά όπως παρατήρησε ο κ. Γεωργιάδης, το Ηράκλειο εξακολουθεί να βρίσκεται στο “πορτοκαλί” της αυξημένης επιτήρησης – σημείο το οποίο, όπως είπε, αμφισβήτησαν φορείς της τοπικής αγοράς. 

Ωστόσο, η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων δεν είναι αντίστοιχη και για την εστίαση, μιας και, όπως είπε ο υπουργός, πρόκειται για χώρο όπου καταγράφεται η No1 εστία μετάδοσης του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες τηρούσαν τα μέτρα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News