Business & Finance Τετάρτη 26/01/2022, 18:49
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο ομόλογο από ελληνική ναυτιλιακή της Wall Street – Έκδοση 100 εκατ. ευρώ απο τη Safe Bulkers

Πράσινο φως από το Χ.Α.

Νέο ομόλογο από ελληνική ναυτιλιακή της Wall Street – Έκδοση 100 εκατ. ευρώ απο τη Safe Bulkers

Συνεχίζεται η εν Ελλάδι ομολογιακή δραστηριότητα των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών της Wall Street, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να ανάβει το πράσινο φως στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου 100 εκατ. ευρώ από τη Safe Bulkers.  

Θα πρόκειται για την τρίτη -κατά σειρά- σχετική έκδοση, μετά το ομόλογο της Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου και το ομόλογο της Capital του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.  

Η Safe Bulkers είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ανήκει στον Ελληνοκύπριο επιχειρηματία Βάσο Χατζηιωάννου.  

Στόχος της ναυτιλιακής εταιρείας είναι η αξιοποίηση του momentum των ελληνικών assets, τα οποία φιγουράρουν στις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές του 2022.  

Η Safe Bulkers διαθέτει έναν στόλο 40 φορτηγών πλοίων, με μέση ηλικία τα 10 έτη. Η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται σε περίπου 400 εκατ. δολάρια.  

H ανακοίνωση του Χ.Α. 

H Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών έως 100.000 κοινών ανωνύμων ομολογιών της εταιρίας «SAFE BULKERS PARTICIPATIONS PLC» (ISIN: GRC8261222B1), οι οποίες θα προκύψουν από την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου έως €100.000.000, υπό την αίρεση έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και επιτυχούς ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών, σύμφωνα με τους όρους που ειδικότερα έχουν γνωστοποιηθεί από τον Εκδότη. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει ο δρόμος προς την αγορά ομολόγων για τις ελληνικές ναυτιλιακές

Σύμφωνο συνεργασίας ΟΛΘ – Διώρυγας Σουέζ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News