Business & Finance Δευτέρα 14/12/2020, 17:12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ

Πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ

Τους κανόνες που θα ισχύσουν στα καταστημάτων περιποίησης νυχιών (μανικιούρ, πεντικιούρ), τα οποία θα ανοίξουν από αύριο, Τρίτη, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα που προσφέρουν υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ (ΚΑΔ 96.02.13.04) και υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών (ΚΑΔ 96.02.13.05).

Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων. Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Μεταξύ των θέσεων εργασίας απαιτείται απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων. Αναγκαία είναι επίσης η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες, καθώς και η χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας.

Το ωράριο λειτουργίας ορίζεται από 7 π.μ. έως 9 μ.μ (προαιρετικά), ενώ προαιρετική είναι και η λειτουργία τις Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το ωράριο αυτό.

Τέλος, επιτρέπονται 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. (πλην βοηθητικών π.χ. γραφεία, αποθήκη) και για τα καταστήματα άνω των 100 τ.μ., +1 άτομο ανά 15 τ.μ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News