Business & Finance Τρίτη 4/01/2022, 14:46
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 47 ευρώ η τιμή των PCR – Ποιους αφορά το πλαφόν

Στα 47 ευρώ η τιμή των PCR – Ποιους αφορά το πλαφόν

Στα 47 ευρώ ορίζεται εφεξής το ανώτατο όριο τιμής χρέωσης για διαγωνιστικό έλεγχο με τη μέθοδο του PCR (μοριακό τεστ), όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η απόφαση αφορά όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές, από την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου του 2022.

Η τιμή των 47 ευρώ προκύπτει από τα παραπάνω:

  1. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των 35 ευρώ.
  2. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 12 ευρώ.

Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών, οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Η σχετική απόφαση βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το πρωί, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε πώς πρέπει «να έχουμε στο μυαλό μας ότι η διατίμηση είναι συμφέρουσα για τον πολίτή, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη διαδικασία των τεστ», καθώς «αν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα». 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Ανοίγουν με περισσότερα τεστ – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν θα ανεχθούμε αισχροκέρδεια στα τεστ κορωνοϊού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News