Business & Finance Τρίτη 4/01/2022, 12:56
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΑΔ: Πώληση ακινήτου 108 στρεμμάτων στην Αστακός Τέρμιναλ

ΕΤΑΔ: Πώληση ακινήτου 108 στρεμμάτων στην Αστακός Τέρμιναλ

Την πώληση ακινήτου, συνολικής έκτασης 108 στρεμμάτων, στην εταιρεία Αστακός Τέρμιναλ Α.Ε., η οποία ελέγχει το λιμάνι της περιοχής, ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).  

Το επίμαχο ακίνητο βρίσκεται στη θέση Πλατυγιάλι της κοινότητας Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, είναι όμορο της Ναυτιλιακής Βιομηχανικής Περιοχής (ΝΑΒΙΠΕ) και αποτελείται από έξι εδαφικές εκτάσεις. 

Πρόκειται για ένα ακίνητο με στρατηγική θέση στη ναυτιλιακή ζώνη και τη βιομηχανική περιοχή, καθώς προσφέρει στον επενδυτή σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.  

Η Αστακός Τέρμιναλ είχε υποβάλει αίτημα εξαγοράς του ακινήτου από το 2009, καθώς η έκταση κρινόταν ως αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, δεδομένου ότι περιλαμβάνεται στην περιοχή της Ελεύθερης Ζώνης και αποτελεί λειτουργικά ένα ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο, μαζί με τις υποδομές της ΝΑΒΙΠΕ και του λιμανιού.

Το 2016 είχε προηγηθεί η μεταβίβαση του ακινήτου από το Ελληνικό Δημόσιο προς την ΕΤΑΔ, προλειαίνοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. 

ΕΤΑΔ: Πώληση ακινήτου 108 στρεμμάτων στην Αστακός Τέρμιναλ-1

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γούρνες: Πρώτος επιλέξιμος επενδυτής η REDS για το «μικρό Ελληνικό»

TAIΠΕΔ: Έσοδα 2,2 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News