Business & Finance Παρασκευή 31/12/2021, 12:20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΔΙΤ: Τέσσερις προσφορές για τον fly over της Θεσσαλονίκης

ΣΔΙΤ: Τέσσερις προσφορές για τον fly over της Θεσσαλονίκης

Ισχυρό αποδείχθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον για τους διαγωνισμούς Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) των έργων που αφορούν την αναβάθμιση της ανατολικής εσωτερικής περιφερειακής οδού (fly over) της Θεσσαλονίκης και τη λειτουργία του οδικού άξονα Καλαμάτας – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη. 

Ειδικότερα, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, υποβλήθηκαν οι τελικές δεσμευτικές προσφορές τεσσάρων υποψηφίων αναδόχων για το πρώτο έργο και δύο υποψηφίων για το δεύτερο έργο. 

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, η σύμβαση προβλέπει την κατασκευή έργων βελτίωσης και αναβάθμισης της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού. Η αναβάθμιση θα υλοποιηθεί μέσω της κατασκευής Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου, μήκους 13,5 χιλιομέτρων, στη ζώνη διέλευσης της υφιστάμενης εσωτερικής Περιφερειακής Οδού, σε συνδυασμό με την ανακατασκευή της υφιστάμενης οδού. 

Oι κοινοπραξίες που διεκδικούν το έργο:

  • INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
  • ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΒΑΞ Α.Ε. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.
  • ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Όσον αφορά το έργο της Καλαμάτας, προβλέπεται η κατασκευή και η αναβάθμιση της Εθνικής Οδού Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος και Πύλος – Μεθώνη, συνολικού μήκους περίπου 50 χλμ. Προσφορές υπέβαλαν οι παρακάτω κοινοπραξίες:

  • ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΒΑΞ Α.Ε. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.
  • ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΙΝΤΡΑΚΑΤ

Η υλοποίηση των δύο οδικών έργων ΣΔΙΤ αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οφέλη όπως η βελτίωση της ασφάλειας και του επιπέδου εξυπηρέτησης των χρηστών στις εν λόγω περιοχές, η μείωση του κόστους μεταφορών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας. 

Τα αποτελέσματα των δύο παράλληλων διαγωνισμών ΣΔΙΤ αναμένεται να ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε τα έργα να ξεκινήσουν εντός του 2022. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος: Έπεσαν οι υπογραφές – Ξεκινά άμεσα το έργο

ΑΚΤΩΡ: Παραδόθηκε ο αυτοκινητόδρομος Ι/57 στην Τσεχία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News