Business & Finance Δευτέρα 27/12/2021, 13:58
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μέτρα: Σήμερα οι ανακοινώσεις – Στο στόχαστρο η διασκέδαση

Πιθανό να τεθούν άμεσα σε ισχύ

Νέα μέτρα: Σήμερα οι ανακοινώσεις – Στο στόχαστρο η διασκέδαση

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων, τα οποία είναι πιθανό να ισχύσουν ακόμη και πριν από την Πρωτοχρονιά. 

Όπως όλα δείχνουν, στις 5.00 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα παραχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου, γνωστοποιώντας το νέο πλέγμα μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας. 

Ο ίδιος είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι τα μέτρα θα αφορούν κυρίως τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, ενώ ανοιχτό είχε αφήσει και το ενδεχόμενο μέτρων στον αθλητισμό. 

«Η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα που είναι απαραίτητα και τα οποία θα υποδείξουν οι ειδικοί ώστε να μπει “φρένο” στην εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους Όμικρον» ανέφερε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΠτΔ) .

Για να προσθέσει: «Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε για να φρενάρουμε -όσο είναι εφικτό την εξάπλωση της Όμικρον και να μπορέσει να πάρει το ΕΣΥ κάποιες ανάσες». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την παραμονή των Χριστουγέννων και έως τις 3 Ιανουαρίου του 2022, σε ισχύ βρίσκονται τα παρακάτω: 

  • Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο αφορά και τους κλειστούς χώρους όπως γυμναστήρια και εστιατόρια (κατά την είσοδο και όπου αλλού είναι εφικτό).  
  • Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σούπερ μάρκετ, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή η μάσκα υψηλής προστασίας (KN-95)  
  • Ακυρώνονται όλες οι δημόσιες ψυχαγωγικές εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και των εορτών που είχαν προγραμματίσει oι Δήμοι.  
  • Οι επισκέπτες που εισέρχονται στην Ελλάδα πέραν των ήδη υφιστάμενων προβλέψεων (PCR 72 ή Rapid 24 ωρών) θα υποχρεούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλάβουν το τεστ την 2η και την 4η ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα.  
  • Απευθύνεται ισχυρή σύσταση για self test όσο δυνατόν περισσότερο είναι δυνατόν πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News