Business & Finance Δευτέρα 14/12/2020, 10:17
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς θα εφαρμοστεί το click away στα εμπορικά κέντρα

Πώς θα εφαρμοστεί το click away στα εμπορικά κέντρα

Δεν άνοιξαν τα φυσικά καταστήματα. Παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή και γι’ αυτό το κράτος λαμβάνει μέριμνα. Αυτό που άλλαξε είναι ότι οι καταναλωτές μπορούν να παραλαμβάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Βάζουμε σαφώς και πάνω από όλα τη δημόσια υγεία, ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, ενώ πρόσθεσε ότι κατανοεί τα παράπονα και τις αντιδράσεις από την πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου. «Μπορεί να γίνει τηλεφωνική παραγγελία και με sms η παραλαβή των προϊόντων και ταυτόχρονα υπάρχουν μεγάλες πλατφόρμες που μπορούν να εξυπηρετήσουν καταστήματα. Παράλληλα, θα λειτουργήσει από σήμερα μια πλατφόρμα στο e-katanalotis όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν εκτός από τις τιμές προϊόντων σούπερ μάρκετ και τις τιμές καυσίμων, ενώ θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν και όσες επιχειρήσεις δεν έχουν e-shop», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο ίδιος τόνισε ότι το σύστημα δεν μπορεί να σηκώσει μεγαλύτερη κινητικότητα και επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τη δημόσια υγεία για να ανοίξουμε τα φυσικά καταστήματα».

«Καμία κυβέρνηση δεν θέλει να κρατά κλειστή την οικονομία, αλλά δεν θέλουμε και κανείς να μπαίνει στις ΜΕΘ ή να πεθαίνει» δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης και εξήγησε ότι η απόφαση για το click away στόχο έχει την αποσυμφόρηση της κατάστασης λόγω των αυξημένων παραγγελιών για τις γιορτές.

«Δεν άνοιξαν τα φυσικά καταστήματα, είναι κλειστά με κρατική εντολή. Τι άλλαξε; Αντί να τα παραλαμβάνουμε στο σπίτι, μπορούμε να τα παίρνουμε από τα καταστήματα. Στόχος μας είναι να αποφευχθεί η κινητικότητα και άρα η διασπορά του ιού», εξήγησε.

Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα 

Όσον αφορά τα εμπορικά κέντρα τόνισε ότι για τη λειτουργία τους απαιτείται συντονισμός των παραδόσεων των προϊόντων. Υπάρχει η δυνατότητα, μόνο για όσα έχουν ανοιχτό χώρο μπροστά, να παραδίδουν εμπόρευμα στον πολίτη, με σταντ που θα στηθούν σε εξωτερικό χώρο. Κληθείς να σχολιάσει την πιθανότητα να προκληθεί συνωστισμός είπε: «Τα καταστήματα αυτά λειτουργούν ως shops in a shop. Δηλαδή η λειτουργία τους είναι κεντρική. Γι’ αυτό δεν θα υπάρχει ένα σταντ ανά κατάστημα. Θα γίνει κεντρική διανομή με ευθύνη του mall. Θα γίνει κεντρικά αυτή η λειτουργία για να μην υπάρξει αυτό το φαινόμενο». 

Να θυμίσουμε ότι ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί πως δεν μπορούν να λειτουργήσουν με click away τα εμπορικά κέντρα, στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες στο ΦΕΚ δόθηκε η δυνατότητα αυτή υπό προϋποθέσεις. 

Eπανέλαβε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για άνοιγμα των ινστιτούτων αισθητικής, μανικιούρ και πεντικιούρ και σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι εδώ για να στηρίξει την οικονομία και θα το κάνει με τον καλύτερο τρόπο.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις μέσα στις γιορτές, ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζεται η επέκταση του ωραρίου, ενώ επανέλαβε ότι μπορεί να μετακινηθεί κανείς εντός νομού αρκεί ο λόγος της μετακίνησης να καλύπτεται με ένα από τα 6 μηνύματα στο 13033.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ANT1

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News