Business & Finance Παρασκευή 24/12/2021, 12:35
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πού θα επιβληθούν τα νέα μέτρα μετά τις γιορτές

Για 15 ημέρες

Πού θα επιβληθούν τα νέα μέτρα μετά τις γιορτές

Περιοριστικά μέτρα στον κλάδο της διασκέδασης προανήγγειλε για μετά τις γιορτές ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα ληφθούν μέτρα και στους αθλητικούς χώρους, εφόσον παρατηρηθεί στους επόμενους αγώνες ότι δεν γίνεται χρήση της μάσκας από τους φιλάθλους. 

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι η βασική κατηγορία των παρεμβάσεων, οι οποίες ακόμη δεν έχουν καθοριστεί με ακρίβεια, θα σχετίζεται συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης. 

Πρόσθεσε δε, ότι θα γίνει μία συζήτηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να οριστεί ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα.  

«Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση. Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω, γιατί δεν υπάρχουν αποφάσεις, αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν π.χ. όρθιας διασκέδασης. Τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα». 

Επεσήμανε, επιπλέον, ότι «πιστεύουμε πως θα είναι ήπιες παρεμβάσεις», καθώς «αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο». 

Γήπεδα, σχολεία 

Ως προς τα γήπεδα, ανέφερε ότι δεν τηρείται το μέτρο της μάσκας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων. «Έχουμε κάποιους αγώνες να γίνουν. Εάν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, θα πάμε με ολιστικά μέτρα. Οι φίλαθλοι δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα παιχνίδια συνολικά ή θα μπορούν να τα παρακολουθούν λίγοι». 

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, τέλος, διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ τόνισε ότι στην παρούσα φάση, δεν φαίνεται να χρειάζεται αλλαγές το πρωτόκολλο λειτουργίας τους.  

Τι ισχύει από σήμερα

  • Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο αφορά και τους κλειστούς χώρους όπως γυμναστήρια και εστιατόρια (κατά την είσοδο και όπου αλλού είναι εφικτό). 
  • Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σούπερ μάρκετ, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή η μάσκα υψηλής προστασίας (KN-95) 
  • Ακυρώνονται όλες οι δημόσιες ψυχαγωγικές εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και των εορτών που είχαν προγραμματίσει η Δήμοι. 
  • Οι επισκέπτες που εισέρχονται στην Ελλάδα πέραν των ήδη υφιστάμενων προβλέψεων (PCR 72 ή Rapid 24 ωρών) θα υποχρεούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλάβουν το τεστ την 2η και την 4η ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα. 
  • Απευθύνεται ισχυρή σύσταση για self test όσο δυνατόν περισσότερο είναι δυνατόν πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Ειδικά οι νεότεροι, όπως είπε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, θα πρέπει να προσέξουν τις επαφές τους με ευπαθή άτομα και ηλικιωμένους τις επόμενες μέρες από την έξοδο τους. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ – Αναλυτικά τι ισχύει

Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News