Business & Finance Τετάρτη 22/12/2021, 09:22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: 2,5 εκατ. ευρώ οι δωρεές για τον κορωνoϊό – Πού δίνονται

ΥΠΟΙΚ: 2,5 εκατ. ευρώ οι δωρεές για τον κορωνoϊό – Πού δίνονται

Στα 2.503.250 ευρώ ανήλθαν οι δωρεές που κατατέθηκαν στον λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας που άνοιξε με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Με τις δωρεές αυτές χρηματοδοτούνται οι εξής 4 δράσεις:  

– 1,230 εκατ. ευρώ διατίθενται για την προμήθεια 17 ασθενοφόρων. 

– 395.926 ευρώ διατίθενται για προγράμματα του Χαμόγελου του Παιδιού. Σε αυτά εντάσσεται η αγορά και ο εξοπλισμός ρυμουλκούμενης ιατρικής μονάδας για την παροχή υπηρεσιών σε δυσπρόσιτες περιοχές και ευάλωτους πληθυσμούς, καθώς και ένα ετήσιο πρόγραμμα εμβολιασμού σε συνεργασία με υπουργείο Υγείας. 

– 104.250 ευρώ διατίθενται στους Γιατρούς του Κόσμου, για προγράμματα 6μηνης διάρκειας που θα αφορούν την προώθηση της αναγκαιότητας εμβολιασμού, την παροχή φροντίδας υγείας σε ευάλωτα ηλικιωμένα άτομα και την ενίσχυση κοινωνικών δομών. 

– 151.000 ευρώ διατίθενται για την κάλυψη των εξόδων διαμονής, μετακίνησης και υπερωριών νοσηλευτικού προσωπικού του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που  συνδράμουν στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών. Πρόκειται για 50  νοσηλευτές που στηρίζουν τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα στην Αθήνα. 

Οι υπόλοιπες δωρεές, ύψους 622.074 ευρώ, θα διατεθούν σε επιπρόσθετες στοχευμένες δράσεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News