Business & Finance Σάββατο 18/12/2021, 21:58
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Η Ελλάδα προσφέρει περισσότερη στήριξη στο ενεργειακό κόστος

Reuters: Η Ελλάδα προσφέρει περισσότερη στήριξη στο ενεργειακό κόστος

Στα νέα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, τα οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό του 2022, αναφέρεται με δημοσίευμά του το Reuters.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προβεί σε μια σειρά μέτρα όπως η επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος από τον Σεπτέμβριο, αλλά και sτην αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα.

«Έχουμε ήδη στήσει ένα ισχυρό τείχος ως ασπίδα ενάντια στην αύξηση των τιμών της ενέργειας. Ως απάντηση στις νέες συνθήκες, ανακοινώνω πρόσθετα μέτρα», δήλωσε  ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται περαιτέρω επιδοτήσεις και εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές με χαμηλό εισόδημα τον Δεκέμβριο. Η κυβέρνηση θα καλύψει επίσης ένα μεγάλο μέρος του ενεργειακού κόστους που επιβαρύνουν τους αγρότες από τον Αύγουστο, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Το συνολικό κόστος των μέτρων στήριξης, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ανακοινώθηκαν σήμερα Σάββατο, ανέρχεται στο 1,35 δισ. ευρώ, καταλήγει το δημοσίευμα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης: Πρόσθετες εκπτώσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο τον Δεκέμβριο

Παράταση επιστρεπτέας – Ποιες είναι οι πρόσθετες παρεμβάσεις

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News