Business & Finance Σάββατο 18/12/2021, 18:59
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση επιστρεπτέας – Ποιες είναι οι πρόσθετες παρεμβάσεις

Παράταση επιστρεπτέας – Ποιες είναι οι πρόσθετες παρεμβάσεις

Παράταση επιστρεπτέας κατά πέντε μήνες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού στη Βουλή, στις πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. 

Αναλυτικότερα:

– Μετατίθεται η πληρωμή της πρώτης εκ των 60 άτοκων δόσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής, από την 31η Ιανουαρίου 2022, στις 30 Ιουνίου 2022. Δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής του συνόλου του επιστρεπτέου ποσού έως τις 31 Μαρτίου 2022 με έκπτωση 15% επί του ποσού προς επιστροφή.

– Επεκτείνεται η περίοδος λήξης των πιστωτικών που έχουν εκδοθεί στο Πρόγραμμα των Παγίων Δαπανών, έως τις 30 Ιουνίου 2022.

– Επεκτείνεται το Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με την επιδότηση μέρους του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους για εργαζόμενους, έως τις 31 Μαρτίου 2022.

– Παρατείνονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για αγαθά που χρησιμοποιούνται στην αιμοκάθαρση, καθώς και στα μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής για την προστασία από ιούς, έως τις 30 Ιουνίου 2022. Παρατείνεται η αναστολή της υποχρέωσης των Μονάδων Χρόνιας Αιμοκάθαρσης να καταβάλλουν στο Δημόσιο το 5% των νοσηλίων που εισπράττουν, έως τις 30 Ιουνίου 2022.

– Από το 2022 και για 3 έτη, επιλεγμένες δαπάνες που αφορούν σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση, εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά τον χρόνο της πραγματοποίησής τους, προσαυξημένες κατά ποσοστό έως 100%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Χρ. Σταϊκούρας: Η αντιπολίτευση επέλεξε τον δρόμο της πόλωσης

Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό – «Δυστυχώς επτωχεύσατε» από τον Αλ. Τσίπρα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News