Business & Finance Σάββατο 18/12/2021, 14:45
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό – «Δυστυχώς επτωχεύσατε» από τον Αλ. Τσίπρα

Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό – «Δυστυχώς επτωχεύσατε» από τον Αλ. Τσίπρα

Με τη φράση «Κύριε Μητσοτάκη δυστυχώς επτωχεύσατε» ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. 

«Δεν επτωχεύσατε οικονομικά, επτωχεύσατε ηθικά κ. Μητσοτάκη. Γιατί το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε ανεπαρκές. Ότι οι άριστοι αποδείχθηκαν άχρηστοι. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά, την ώρα της κρίσης, την ώρα του πόνου, την ώρα της υγειονομικής τραγωδίας και της οικονομικής δυσπραγίας, επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά και προσωπικά. Να στήσετε έναν τεχνητό, έναν ψεύτικο θρίαμβο. Μια μαγική εικόνα επιτυχίας, βασισμένη στο ψέμα και στην προπαγάνδα. Και τώρα που τα πήλινα πόδια του ψεύδους καταρρέουν, ο βασιλιάς είναι γυμνός και ηθικά έκπτωτος. Γιατί η πραγματικότητα είναι πιο ισχυρή από την εικόνα που αναπαράγουν τα καλοπληρωμένα με δημόσιο χρήμα φιλοκυβερνητικά μέσα», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της η κυβέρνηση πετυχαίνει να κάνει τους φτωχούς φτωχώτερους.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε απευθύνει κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσουν από κοινού πρόταση μομφής κατά της επικίνδυνης κυβέρνησης, όπως την χαρακτήρισε, χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό του 2022 ως ιδανική ευκαιρία.

O πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε: «Θέλετε να είστε πετυχημένος υπουργός; Αντιγράψτε πετυχημένα μοντέλα όπως της Ρωσίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας. Πέτυχαν γιατί έχουν εθνικό οικονομικό προστατευτισμό. Προστατέψτε τα ελληνικά προϊόντα. Επιβάλετε δασμούς, επιβάλετε ποιοτικό έλεγχο στα εισαγόμενα προϊόντα».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών γίνονται με την αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής του δύναμης, ενώ θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών και των αγροτών έναντι του υψηλού ενεργειακού κόστους, τα οποία είχε προαναγγείλει από τις Βρυξέλλες. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Βουλή: Με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται η συζήτηση του Προϋπολογισμού

Βαρουφάκης: Κάλεσμα σε Τσίπρα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Κ. Βελόπουλος: Προστατέψτε τα ελληνικά προϊόντα με δασμούς

Σκυλακάκης – Προϋπολογισμός: Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, αλλά θα πάμε καλά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News