Business & Finance Παρασκευή 17/12/2021, 13:09
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης η απόφαση της ΕΚΤ

Χρ. Σταϊκούρας: Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης η απόφαση της ΕΚΤ

Ως ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης και σήμα αναγνώρισης της προόδου που έχει σημειώσει η Ελλάδα, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τις χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα ελληνικά ομόλογα. 

«Η απόφαση αυτή και οι δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα πρόσφατων αναφορών και εκθέσεων από εταίρους, θεσμούς και οίκους αξιολόγησης, που πιστοποιούν ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ότι η ασκούμενη οικονομική πολιτική και οι θυσίες των πολιτών αποδίδουν καρπούς», σημείωσε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειές της για να επιστρέψει η Ελλάδα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, στην επενδυτική βαθμίδα. 

«ΩΑς κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο, δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις, να εφαρμόζουμε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και να ακολουθούμε μια διορατική εκδοτική στρατηγική. Συνεχίζουμε, με σχέδιο, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, τη σκληρή δουλειά, ώστε η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί περαιτέρω και να αποκτήσει, το ταχύτερο δυνατόν, επενδυτική βαθμίδα», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης: 

ΕΚΤ: Το μήνυμα της Λαγκάρντ στους traders – «Γέφυρα» ως την επενδυτική βαθμίδα

Η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ και το σταυρόλεξο επιτοκίων, πληθωρισμού και ανάπτυξης

Κ. Λαγκάρντ: Αργά και σταθερά το tapering στην Ευρωζώνη – Το σκεπτικό πίσω από την αναφορά στην Ελλάδα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News