Business & Finance Κυριακή 12/12/2021, 08:57
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Νέα έκπτωση στο φυσικό αέριο το Δεκέμβριο και στο α΄τρίμηνο του 2022

Κυρ. Μητσοτάκης: Νέα έκπτωση στο φυσικό αέριο το Δεκέμβριο και στο α΄τρίμηνο του 2022

Το σχέδιό του για τους επόμενους 18 μήνες, έως ότου η χώρα πάει ξανά σε εκλογές παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της ακρίβειας και δήλωσε πως η ΔΕΠΑ Εμπορίας εξετάζει νέα έκπτωση για το φυσικό αέριο, ενώ αντίστοιχη μέριμνα θα ληφθεί και για το α’ τρίμηνο του 2022.

Προσέθεσε δε, πως ήδη από τον Οκτώβριο η ΔΕΠΑ Εμπορίας προσφέρει έκπτωση 15% στους προμηθευτές της με τη δέσμευση να μειώσουν τις τιμές για τους καταναλωτές.

Όσον αφορά τις μειώσεις στους φόρους κατανάλωσης ο πρωθυπουργός σχολίασε «κάθε πράμα στον καιρό του», στο πλαίσιο της συνέντευξής του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να μειώσει αρχικά τους φόρους στην ακίνητη περιουσία, κάτι το οποίο έπραξε, ενώ στη συνέχεια μειώθηκαν οι φόροι των επιχειρήσεων και οι φόροι στην εργασία.

Οι πολιτικές αυτές πλαισιώθηκαν από ένα πλέγμα φορολογικών κινήτρων φιλικών προς τις επενδύσεις, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως αυτό που απομένει τώρα είναι οι μειώσεις στους φόρους κατανάλωσης.

Μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ.Μητσοτάκης είπε πως, ο επαναπροσδιορισμός των αντικειμενικών αξιών θα οδηγήσει στη μείωση του φόρου.

Όσον αφορά στην ανάπτυξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε σκοπός της κυβέρνησης είναι να πάμε σε μία υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών, η οποία θα μεταφράζεται σε νέες δουλειές κα διαθέσιμο εισόδημα.

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022, είπε πως πράγματι έχει δεσμευθεί ως προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας ωστόσο πως είναι ακόμη νωρίς για να προβεί σε κάποια ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό αέριο: Εκπτωση 30% καθώς οι τιμές καλπάζουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News