Business & Finance Παρασκευή 10/12/2021, 16:01
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτιά της Ελλάδας στις εκλογές του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Έλαβε 150 ψήφους

Πρωτιά της Ελλάδας στις εκλογές του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Την πρώτη θέση, για πρώτη φορά στην ιστορία της, κατέλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο της 32ης συνόδου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των νέων μελών του συμβουλίου,

Η χώρα μας έλαβε 150 ψήφους σε σύνολο 157, κάτι που καταδεικνύει τον σημαίνοντα ρόλο της ως μίας από τις κορυφαίες δυνάμεις στον τομέα της διεθνούς ναυτιλίας.

Άλλωστε, ελέγχει περίπου το 20% του συνολικού θαλάσσιου εμπορίου ανά την υφήλιο.

Η διπλωματική επιτυχία στον ΙΜΟ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, επισφραγίζει τη μακρόχρονη και ιδιαίτερα ενεργή συμβολή της Ελλάδας στη διαμόρφωση της ναυτιλιακής νομοθεσίας μέσω της συνεχούς παρουσίας της στις εργασίες των Επιτροπών – Υποεπιτροπών του Οργανισμού.

Η Ελλάδα, αποτελώντας ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΙΜΟ, εκλέγεται, με εξαίρεση το 1977, σταθερά στην Κατηγορία Α του Συμβουλίου του Οργανισμού, λόγω του μεγέθους του εμπορικού της στόλου.

Ωστόσο, για πρώτη φορά εξελέγη στην 1η θέση.

«Η χώρα μας εκφράζει, επίσης, τις θερμές της ευχαριστίες στα κράτη – μέλη του ΙΜΟ, τα οποία αναγνώρισαν έμπρακτα τις προσπάθειες και τη συμβολή της στο πλαίσιο του Οργανισμού, με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια και την προστασία της διεθνούς ναυτιλίας, καθώς και την πρόληψη της προκαλούμενης από πλοία ρύπανσης» καταλήγει το ελληνικό υπουργείο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News