Business & Finance Παρασκευή 3/12/2021, 18:45
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωβαρόμετρο: Πιο «Ευρωπαίοι» από ποτέ οι Έλληνες πολίτες

Το 73% θεωρεί ότι το ευρώ είναι θετικό για την Ελλάδα

Ευρωβαρόμετρο: Πιο «Ευρωπαίοι» από ποτέ οι Έλληνες πολίτες

Πολύ υψηλή παραμένει η στήριξη των Ελλήνων στο ευρώ, όπως προκύπτει από την καθιερωμένη δημοσκόπηση του «Ευρωβαρόμετρου», η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα από την Κομισιόν. 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 73% θεωρεί ότι το κοινό νόμισμα είναι «θετικό» για την Ελλάδα, ένα ποσοστό το οποίο είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (69%). 

Επιπλέον, το 79% των Ελλήνων θεωρεί ότι το ευρώ είναι «καλό» για την Ευρωζώνη, και πάλι ένα ποσοστό υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (78%). 

«Αυτά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν τη δεύτερη υψηλότερη υποστήριξη για το ευρώ από την έναρξη των ετήσιων ερευνών το 2002» επισημαίνεται στην έρευνα. 

Το «Ευρωβαρόμετρο» πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε περίπου 17.600 ερωτηθέντες στα 19 κράτη – μέλη της ευρωζώνης, μεταξύ 25 Οκτωβρίου και 9 Νοεμβρίου 2021. 

Tα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ισχυρή υποστήριξη για το ευρωπαϊκό μέσο προσωρινής στήριξης, το οποίο αφορά τον μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (SURE), με το 77% των Ελλήνων και το 82% των Ευρωπαίων να συμφωνούν σχετικά με τη σημασία της παροχής δανείων για να ενισχυθούν τα κράτη-μέλη. 

Ομοίως, η οικονομική υποστήριξη που παρέχεται από το Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) είναι «θετικά» αντιληπτή από το 77% των ερωτηθέντων στην Ευρωζώνη και το 83% στην Ελλάδα. 

Τέλος, το 65% των Ευρωπαίων και το 55% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της κατάργησης των κερμάτων του ενός και των δύο λεπτών, μέσω της υποχρεωτικής στρογγυλοποίησης του τελικού ποσού των αγορών στα πέντε λεπτά. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News