Business & Finance Τετάρτη 1/12/2021, 17:28
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΕΒ

Μητσοτάκης – Γουάτσα: Μοναδικό μομέντουμ στην Ελλάδα

«Είμαι μεγάλος φαν της Ελλάδας - Πιστεύω σε αυτήν»

Μητσοτάκης – Γουάτσα: Μοναδικό μομέντουμ στην Ελλάδα

«Η κρίση είναι συνώνυμη με την ευκαιρία», δήλωσε ο Πρεμ Γουάτσα, διευθύνων σύμβουλος της Fairfax. Ο ίδιος σε παρέμβασή του στο πλαίσιο συνεδρίου του ΣΕΒ με θέμα Reinventing Greece through Ιnvestments in Ιnnovation, εξήρε την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία, μιλώντας για εντυπωσιακό μετασχηματισμό της

Υπήρχαν εξαιρετικοί μάνατζερ στην Ελλάδα, εκπαιδευμένοι στο εξωτερικό, που χρειάζονταν απλώς μια ευκαιρία να αναδειχθούν, δήλωσε ο ίδιος.

«Η Ελλάδα είναι τυχερή να έχει έναν πρωθυπουργό σαν τον Κυριάκο. Έχετε μακρά την καλύτερη, την πιο φιλική στις επενδύσεις, κυβέρνηση στην Ευρώπη. Είμαι μεγάλος fan της Ελλάδας και πιστεύω πραγματικά στη δυναμική των ανθρώπων της», συμπλήρωσε ο ίδιος και σημείωσε πως αν κάνεις μια χώρα φιλική στις επενδύσεις, όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή οι επενδύσεις, θα έρθουν.

Ο Π. Γουάτσα υποστήριξε επίσης πως ο σοσιαλισμός φέρνει γραφειοκρατία και αναξιοκρατία και περιορίζει τις ευκαιρίες για απασχόληση. «Το αντιμετώπισα και ο ίδιος προσωπικά στην Ινδία παλαιότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax τόνισε μάλιστα: «Δεν θα με εξέπληττε αν η Ελλάδα πετύχαινε ανάπτυξη έως και 8%, υπάρχει μομέντουμ».

Κυρ. Μητσοτάκης

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του στο συνέδριο του ΣΕΒ είπε μεταξύ άλλων: «Δουλειά μας είναι να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, δρούμε σαν καταλύτες, και αισθανόμαστε τυχεροί για τους ανθρώπους εκτός Ελλάδας που συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας «Έχουμε τολμηρές φιλοδοξίες», αναφερόμενος ιδίως στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη μετάβαση.

«Το σημαντικό για τους επενδυτές είναι να έχουν μακροπρόθεσμη προβλεψιμότητα για τις συνθήκες διαβίωσης και επιχειρηματικής δραστηριοποίησης στην Ελλάδα», σημείωσε ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του. «Εργαζόμαστε ακριβώς προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι αγορές μπορούν να είναι αξιοκρατικές αρκεί να δουλεύει ο ανταγωνισμός», τόνισε ο ίδιος.

Στην παρέμβασή του επεσήμανε επίσης τη σημασία του συμμετοχικού καπιταλισμού, με τη συμμετοχή και των εργαζομένων στα πλάνα των επιχειρήσεων. Στάθηκε επίσης στον αυξημένο ρόλο που θα πρέπει να έχουν οι γυναίκες στην παραγωγική διαδικασία, ενώ μίλησε και για την ένταξη αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού και στον Δημόσιο τομέα.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News