Business & Finance Τρίτη 30/11/2021, 18:02
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι οκτώ αλλαγές στον ΕΦΚΑ  

Οι οκτώ αλλαγές στον ΕΦΚΑ  

Το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), το οποίο αναμένεται να έρθει στη Βουλή τον Ιανουάριο, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μαζί με το υφυπουργό, Πάνο Τσακλόγλου.  

Βασικός άξονας είναι η προσέλκυση διευθυντικών στελεχών τόσο από το Δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.  

Επιπλέον ο υπουργός Εργασίας προαννήγειλε προσλήψεις στον ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα ,θα προσληφθούν 500 νέοι υπάλληλοι, κυρίως οικονομολόγοι και εξειδικευμένοι στην πληροφορική, ενώ 100 συμβασιούχοι θα προσληφθούν στο τμήμα συντάξεων ώστε να συνδράμουν στην εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων. 

Οι αλλαγές  

  • Επιλογή γενικών διευθυντών και διευθυντών από Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τριετείς συμβάσεις με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ.
  • Νέο οργανόγραμμα. Νέα διαδικασία ανάδειξης του Διοικητή και των υποδιοικητών. Η κατάρτιση του νέου οργανογράμματος θα γίνει σε συνεργασία με εξειδικευμένο σύμβουλο.
  • Άμεσες προσλήψεις 500 μονίμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ, εντός του α’ εξαμήνου του 2022 (οικονομολόγοι και στελέχη πληροφορικής). Παράλληλα θα συναφθούν 100 προσλήψεις με συμβάσεις έργου.
  • Καθιέρωση πριμ παραγωγικότητας για τους υπαλλήλους –Καταβολήbonusμε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο τμήμα έκδοσης συντάξεων-Καταβολή πριμ στους υπαλλήλους που εργάζονται στο back office του 1555. 
  • Δημιουργία μιας νέας Μονάδας Εσωτερικών Υποθέσεων για άμεση διερεύνηση των καταγγελιών των πολιτών, με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό.
  • Ταχύτερη και αποτελεσματικότερη πειθαρχική διαδικασία.
  • Πιο ευέλικτο σύστημα προμηθειών ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας.
  • Εταιρεία Ειδικού Σκοπού για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ με διαχωρισμό ακινήτων για ιδιόχρηση και αξιοποίηση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΦΚΑ: Ρεκόρ τριετιας στην έκδοση νέων συντάξεων

Συνταξιούχοι: Ποιοι μένουν εκτός της έκτακτης ενίσχυσης – Παραδείγματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News