Business & Finance Πέμπτη 25/11/2021, 16:45
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Grant Thornton: Πιο αισιόδοξοι οι Έλληνες επιχειρηματίες για «έξοδο» από την κρίση

Grant Thornton: Πιο αισιόδοξοι οι Έλληνες επιχειρηματίες για «έξοδο» από την κρίση

Την πεποίθηση πως τα χειρότερα έχουν περάσει, έχουν οι Έλληνες επιχειρηματίες αναφορικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Grant Thornton για το ελληνικό επιχειρείν, οι Έλληνες επιχειρηματίες εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι  για σταδιακή έξοδο από την κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους επιχειρηματίες.  

Μάλιστα, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, τα επίπεδα αισιοδοξίας μεταξύ των Ελλήνων επιχειρηματιών ακόμα και τους προηγούμενους 12 μήνες παρότι δοκιμάστηκαν, ήταν σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτά των Ευρωπαίων και λοιπών. 

Aπό το γ’ τρίμηνο του 2020 και έπειτα βελτιώνονται και σήμερα υπάρχει προσδοκία ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα κινηθούν σε αναπτυξιακή τροχιά τους επόμενους μήνες. 

Grant Thornton: Πιο αισιόδοξοι οι Έλληνες επιχειρηματίες για «έξοδο» από την κρίση-1

Η αισιοδοξία προκύπτει, μεταξύ άλλων, και από την ικανότητα των επιχειρήσεων να προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες, να παρουσιάζουν επαρκή ανθεκτικότητα και να διακρίνουν τις ευκαιρίες. 

Παράλληλα, η υιοθέτηση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, η ψηφιακή εξέλιξη καθώς και η αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, εκτιμάται ότι θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται το ελληνικό επιχειρείν ώστε να μεταβεί με επιτυχία στο αύριο της εγχώριας και της παγκόσμιας οικονομίας. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνας: η ευκαιρία της χώρας

Μετάβαση στο cloud: Περιοριστική η εστίαση αποκλειστικά στην εξοικονόμηση κόστους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News