Business & Finance Παρασκευή 11/12/2020, 11:48
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονικό εμπόριο: 800.000 παραγγελίες την ημέρα στην Ελλάδα

Ηλεκτρονικό εμπόριο: 800.000 παραγγελίες την ημέρα στην Ελλάδα

Το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο πραγματοποίησε από το ξεκίνημα του πρώτου lockdown σημαντικές επενδύσεις, τόσο σε υποδομές όσο και σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να τριπλασιάσει τον όγκο παραγγελιών που μπορεί να εξυπηρετήσει, δυναμική που είναι 30% μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που θα χρειαζόταν για να ανταπεξέλθει στον όγκο του πρώτου lockdown. Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A), που εκπροσωπεί το σύνολο της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου και των υπηρεσιών αυτής και αποτελείται από περισσότερες από 7.000 επιχειρήσεις. 

Αυτή η αύξηση της δυναμικότητας «έγινε εφικτή σε πάρα πολύ σύντομο διάστημα και σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες», αναφέρει ο GR.EC.A. 

Αν και τις πρώτες μέρες του lockdown η αύξηση αυτή της δυναμικότητας φάνηκε να επαρκεί, από την εβδομάδα της black friday και μετά ο όγκος εκτοξεύθηκε και πλέον εκτιμάται πως ο όγκος που σήμερα καλείται να διαχειριστεί η αγορά ξεπερνά τις 800.000 διακινήσεις ανα ημέρα, νούμερο το οποίο είναι πέρα από κάθε πρόβλεψη, αναφέρει ο GR.EC.A. Πρακτικά το ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες αποτελεί το 17% της κίνησης καλείται σήμερα να ανταπεξέλθει στον όγκο του υπόλοιπου 83% και το κατάφερε μέχρι την πιο εμπορικά έντονη μέρα του χρόνου για το λιανεμπόριο διεθνώς,  σημειώνει η ανακοίνωση.

Η πρόταση του Δ.Σ του GR.EC.A είναι να μπορέσουν τα καταστήματα να αξιοποιήσουν την επιλογή click away, δηλαδή να μπορούν οι καταναλωτές να παραγγέλνουν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και να παραλαμβάνουν από τα κατά τόπους  καταστήματα, κάτι που άλλωστε ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News