Business & Finance Τρίτη 23/11/2021, 20:42
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθημερινή 1st Health Summit, Αδ. Γεωργιάδης: Κοσμογονία επενδύσεων στην υγεία – Ξεχάστε το lockdown

Καθημερινή 1st Health Summit, Αδ. Γεωργιάδης: Κοσμογονία επενδύσεων στην υγεία – Ξεχάστε το lockdown

Την προοπτική των επενδύσεων στον χώρο της υγείας χαιρέτισε ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στις εργασίες του «Καθημερινή 1st Health Summit»

Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνητικό στέλεχος υπενθύμισε ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια υπάρχει μια κοσμογονία επενδύσεων, κυρίως σε ιδιωτικά νοσοκομεία ή ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.  

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στο επενδυτικό clawback, το οποίο -όπως επεσήμανε- έχει φέρει μια προοπτική και μια σταθερότητα που έχει οδηγήσει σε επενδύσεις και ανακοινώσεις επενδυτικών σχεδίων για την επόμενη τριετία.  

Ερωτηθείς για τις ευρύτερες προοπτικές στον κλάδο της υγείας, ο κ. Γεωργιάδης διαπίστωσε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για επενδύσεις και ότι με τις κατάλληλες πολιτικές η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. 

«Προσελκύουμε επενδύσεις από όλους, αλλά είναι ευχάριστο να βλέπουμε και πολλούς Έλληνες επενδυτές» σημείωσε, επιπλέον, αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό γηγενών επενδυτών του χώρου. 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου lockdown, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, επειδή «δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα».  

Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, παρέπεμψε στο γεγονός ότι αφενός το 70% του ενήλικου πληθυσμού έχει κάνει το εμβόλιο και άρα δεν κινδυνεύει να πεθάνει, αφετέρου δεν υπάρχουν τα χρήματα για νέο lockdown. «Δεν υπάρχουν τα χρήματα σήμερα, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε lockdown και να καταδικάσουμε τον κόσμο στην φτώχεια». 

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε «πάρα πολύ ευχαριστημένος, επειδή τα μέτρα που λάβαμε έχουν αρχίσει να αποδίδουν. 

Τέλος, επανέλαβε ότι πρέπει να δίνουμε βάρος στην πρόληψη και όχι στη θεραπεία. «Ναι, να έχουμε τα χάπια, αλλά το εμβόλιο είναι για πριν». Το εμβόλιο είναι πολύ φθηνότερο από το φάρμακο και είναι για την πρόληψη, κατέληξε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Θ. Σκυλακάκης: Πάνω από 1 δισ. για την Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης – Δυνατότητες για ΣΔΙΤ  

Health (Peter Piot): Με την τρίτη δόση θεωρείται ολοκληρωμένος ο εμβολιασμός

Ερευνα διαΝΕΟσις: Στόχος για τα δημόσια νοσοκομεία να γίνουν καλύτερα από τα ιδιωτικά

Ηλ. Μόσιαλος: Ο ιός θα γίνεται πιο μεταδοτικός, αλλά και λιγότερο επικίνδυνος

Θ. Πλεύρης: Η ορθή επιλογή είναι να μείνει ανοιχτή η οικονομία

Ν. Χρηστάκης: Ο ιός είναι η αιτία για την οικονομική καταστροφή όχι τα μέτρα που πάρθηκαν

Καθημερινή – Athens Health Summit 2021: Live οι εξελίξεις από την πρώτη ημέρα εργασιών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News