Business & Finance Τρίτη 23/11/2021, 17:26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθημερινή – Athens Health Summit 2021: Live οι εξελίξεις από την πρώτη ημέρα εργασιών

Καθημερινή – Athens Health Summit 2021: Live οι εξελίξεις από την πρώτη ημέρα εργασιών

Δείτε λεπτό προς λεπτό όσα λέγονται και συμβαίνουν στο διήμερο συνέδριο Athens Health Summit 2021, το οποίο φέρει την υπογραφή της «Καθημερινής». Στο «μενού» βρίσκεται ένα θέμα άκρως επίκαιρο, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει θέσει σε άμεση προτεραιότητα τη δημόσια υγεία

Στο συνέδριο των «Καθημερινή Summits» συμμετέχουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εγνωσμένου κύρους επιστήμονες, επικεφαλής ορισμένων από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες και θεσμικών φορέων.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η Covid-19, που παραμένει μια, δίχως προηγούμενο, παγκόσμια υγειονομική και κοινωνικοοικονομική κρίση, έχοντας καταστήσει σαφή την αναγκαιότητα για συνεχείς επενδύσεις με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου επικεντρωνεται στην ευρωπαϊκή στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας και στις δράσεις που υιοθετούνται για την άμβλυνση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων από την υγειονομική κρίση. Όπως και στο σχέδιο ανάκαμψης, που έχει στόχο η Ευρώπη να εξέλθει πιο ισχυρή και πιο ανθεκτική από την πανδημία. 

Το «παρών» δίνουν, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Ιατρικής και Κοινωνιολογίας του Yale, Νικόλας Χρηστάκης, και ο καθηγητής Επιδημιολογίας, διευθυντής του Ινστιτούτου Ισότητας της Υγείας στο University College London, Sir Michael Marmot, ο πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Mario Monti, ο υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης, η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News