Business & Finance Σάββατο 20/11/2021, 08:28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Work From Greece: Ψηφιακή πλατφόρμα – «οδηγός» για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων

Η Ελλάδα απευθύνει πρόσκληση στη διεθνή κοινότητα των digital nomads

Work From Greece: Ψηφιακή πλατφόρμα – «οδηγός» για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων

Ανοικτή πρόσκληση στην κοινότητα των ψηφιακών νομάδων να επιλέξουν την Ελλάδα ως έδρα της εργασίας τους απευθύνει η Marketing Greece μέσα από την πρωτοβουλία Work From Greece. Ειδικότερα, το Work From Greece αναδεικνύει το ευνοϊκό κλίμα, τον τρόπο ζωής, και τη γαστρονομία που αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας καθιστώντας την έναν προορισμό ιδανικό για τους digital nomads, ενώ παράλληλα διευκολύνει την αναζήτηση χρηστικών πληροφοριών.

Ειδικότερα, με όχημα την ψηφιακή πλατφόρμα workfromgreece.gr η πρωτοβουλία παρέχει τα εξής εργαλεία:

    • Παρέχει χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες που απαντάνε σε κύρια ερωτήματα τους σχετικά με τη διαμονή και διαβίωση στην Ελλάδα.
    • Προτρέπει τους ψηφιακούς νομάδες να φανταστούν την επαγγελματική τους καθημερινότητα στην Ελλάδα μέσα από inspirational ταξιδιωτικό περιεχόμενο.
    • Τους προσκαλεί να έρθουν σε άμεση επαφή με τα Communities που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα.
    • Τους τροφοδοτεί με testimonials από Digital Nomads που έχουν βιώσει ή βιώνουν την εμπειρία του να δουλεύουν από την Ελλάδα.
    • Ενισχύει την έννοια της κοινότητας, μέσα από την αξιοποίηση της δυναμικής των Social Media και τη δημιουργία dedicated ψηφιακών καναλιών με παρουσία σε LinkedIn, Facebook, Instagram και Twitter.

Σημειώνεται πως το workfromgreece.gr εντάσσει, εκτός από τις κοινότητες και τα groups των ψηφιακών νομάδων που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα, υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κοινού καθώς και επιχειρήσεις που το αντικείμενο τους συνάδει με τις εξειδικευμένες ανάγκες τους, επιδιώκοντας να αποτελέσει hub, σημείο αναφοράς δηλαδή για όλους όσοι εμπλέκονται με αυτή την νέα τάση.

Παράλληλα, με στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας και τη διάχυση δημιουργικών μηνυμάτων το workfromgreece.gr παραλληλίζει δημοφιλείς όρους εργασίας με εικόνες και πλάνα από το αστικό και το νησιωτικό περιβάλλον της χώρας, επιδιώκοντας να ταυτίσει τη ζωή στο γραφείο με τις καθημερινές στιγμές και τα ζωντανά συναισθήματα που προκαλεί η Ελλάδα στους κατοίκους και επισκέπτες της.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με την COSMOTE, την AEGEAN και τη Eurobank και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Οι digital nomads είναι ένα δυναμικό και ανερχόμενο κοινό που θα συνεχίσει να σημειώνει ανοδική πορεία, ακόμα και όταν το περιβάλλον σταθεροποιηθεί. Η ευκαιρία που αναδύεται για την Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό όχημα προσέλκυσης ενδιαφέροντος και σαφώς για την επίτευξη του απαιτείται συλλογική προσπάθεια» δήλωσε σχετικά η Ιωάννα Δρέττα, CEO Marketing Greece.

«Η κάλυψη και η αξιοπιστία των δικτύων, κινητής και σταθερής, αποτελούν κριτήριο αυτής της νέας γενιάς remote workers, για την επιλογή της φυσικής έδρας των ψηφιακών δραστηριοτήτων τους. Με τεχνολογίες αιχμής, όπως το 5G και το Fiber to the Home, η COSMOTE έχει αναπτύξει υποδομές υψηλής ποιότητας σε όλη την ελληνική επικράτεια, που αποτελούν κίνητρο για την προσέλκυση των Digital Nomads» ανέφερε από την πλευρά του ο Διευθυντής Access Network Devops του Ομίλου ΟΤΕ, Γιώργος Ονόπας. «Τα δίκτυα νέας γενιάς δίνουν ώθηση στην ελληνική οικονομία, δημιουργούν προοπτικές ψηφιακής ανάπτυξης και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους» πρόσθεσε ο ίδιος.

moneyreview.gr

Διαβάστε ακόμη:

Οι καλύτερες πόλεις για εξ αποστάσεως εργασία – Πόσο ψηλά βρίσκεται η Αθήνα

HSBC: Οι εκπατρισμένοι εργαζόμενοι ψηφίζουν Ελλάδα αντί για τη χώρα τους 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News