ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα ορόσημα για την ελληνική οικονομία

Τα ορόσημα για την ελληνική οικονομία

Πυκνές είναι οι εξελίξεις για την ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα. Tα ραντεβού της ελληνικής οικονομίας αρχίζουν από την Παρασκευή καθώς αναμένεται ο υπουργός Οικονομικών να καταθέσει στη Βουλή το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού. Η ανάπτυξη για το 2021 αναμένεται να αναθεωρηθεί πέριξ του 7% από το 6,1%, όπως επιβεβαιώνουν και τα στελέχη πλέον του οικονομικού επιτελείου.

Την Παρασκευή όμως αναμένεται και η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από το οίκο Moody’s, από την οποία η Ελλάδα προσδοκά μια αναβάθμιση. Η Moody’s θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα της προγραμματισμένης-τακτικής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

H Morgan Stanley και η JP Morgan πάντως εκτιμούν πως η Moody’s όντως θα προχωρήσει την Παρασκευή σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από «Ba3» σε «Ba2».

Στις 24 Νοεμβρίου αναμένεται η 12η έκθεση των θεσμών για τη μεταμνημονιακή εποπτεία η οποία θα περιγράφει τις νέες εκκρεμότητες και τα νέα χρονοδιαγράμματα για την ελληνική οικονομία που θα πρέπει να υιοθετήσει η κυβέρνηση.

Λίγο αργότερα στις 6 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα και το Eurogroup στο οποίο αναμένεται να συζητηθεί και η 12 η μεταμνημονιακή έκθεση για την ελληνική οικονομία.

Την ίδια ημέρα, στις 6 Δεκεμβρίου αναμένονται και τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που θα δώσουν μια καλύτερη εικόνα για τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Βέβαια τα στοιχεία της 6ης Δεκεμβρίου από την ΕΛΣΤΑΤ θα αποτελέσουν όπως φαίνεται και τη «σφραγίδα» για τις όποιες αποφάσεις για επιπλέον μέτρα στήριξης, όπως ένα «μέρισμα» για υγειονομικούς και χαμηλοσυνταξιούχους.

Διαβάστε ακόμη:

Ανάπτυξη: Στο 6,9% ανεβαίνει ο επίσημος στόχος για το 2021, στο 4,5% το 2022

Κομισιόν: Επενδυτικό άλμα 15,3% πίσω από την ανάπτυξη το 2021

Προϋπολογισμός: Πότε θα κληρώσει για το «μέρισμα»;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News