Business & Finance Τετάρτη 17/11/2021, 08:50
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΔΟΕ: Ενισχύεται η «φαρέτρα» ενάντια στο λαθρεμπόριο – Δωρεά από την Παπαστράτος

ΣΔΟΕ: Ενισχύεται η «φαρέτρα» ενάντια στο λαθρεμπόριο – Δωρεά από την Παπαστράτος

Τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής, που αναμένεται να ενισχύσει το έργο του για την περιστολή του λαθρεμπορίου, απέκτησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο δωρεάς της εταιρείας Παπαστράτος. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο Οικονομικών έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της περιστολής του λαθρεμπορίου, ενός φαινομένου που πλήττει σοβαρά την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, αλλά και την ίδια την κοινωνία. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι ήδη ορατά, εκπέμποντας ένα ηχηρό μήνυμα για μηδενική ανοχή απέναντι στα οργανωμένα δίκτυα του παράνομου εμπορίου».

Ενδεικτικό είναι πως μέσα σε σύντομο διάστημα εξαρθρώθηκαν 13 πλήρως εξοπλισμένα εργοστάσια παραγωγής παράνομων τσιγάρων, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συλλήψεις.

«Από την πρώτη στιγμή στείλαμε ένα σαφές μήνυμα. Δεν πρόκειται να δείξουμε την παραμικρή ανοχή απέναντι σε όλους αυτούς που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών. Μέσα από ένα οργανωμένο πλέγμα πρωτοβουλιών και δράσεων, δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την περιστολή του λαθρεμπορίου, φέρνοντας απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, προσθέτοντας: «Ευχαριστώ θερμά την εταιρεία Παπαστράτος για την νέα, σημαντική δωρεά κρίσιμου τεχνολογικού εξοπλισμού που πραγματοποίησε».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News