Business & Finance Πέμπτη 11/11/2021, 17:41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα της Ρόδου

Ξεκινά ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα της Ρόδου

Στη δημοσιότητα δόθηκε η προκήρυξη της α΄ φάσης του διαγωνισμού για το έργο Σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στη Ρόδο. 

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να υποβάλουν τον φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την 6η Δεκεμβρίου του 2021. 

Ο ιδιωτικός φορέας θα επιλεγεί με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου καθώς και την εμπορική εκμετάλλευση των παραγόμενων προϊόντων (ανακυκλώσιμων υλικών, compost, ηλεκτρικής ή/και θερμικής ενέργειας, κλπ.) για διάστημα 27 ετών.  

Όπως σε όλους τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ για έργα διαχείρισης απορριμμάτων, οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των διαγωνιζομένων και την επιλογή της βέλτιστης λύσης. 

Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη χρηματοδότηση του κόστους υλοποίησης του έργου είναι πιθανό να αξιοποιηθούν και ενωσιακοί πόροι.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κ. Σκρέκας: Μειώθηκαν κατά 32% τα ευρωπαϊκά πρόστιμα για τους παράνομους ΧΑΔΑ

Σπίτια από ανακυκλωμένο πλαστικό: Το φιλόδοξο εγχείρημα μίας νορβηγικής start-up

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News