Business & Finance Πέμπτη 11/11/2021, 12:40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κ. Μίχαλος» ονομάστηκε το ιστορικό κτίριο του ΕΒΕΑ

«Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κ. Μίχαλος» ονομάστηκε το ιστορικό κτίριο του ΕΒΕΑ

Σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή ονοματοδοσίας του ιστορικού κτιρίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών επί της οδού Αμερικής 8, σε «Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος». Στην τελετή παρέστησαν συγγενείς και στενοί οικογενειακοί φίλοι του εκλιπόντος προέδρου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Όλοι όσοι είμαστε εδώ, είχαμε την τύχη να γνωρίζουμε καλά τον Κωνσταντίνο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος. «Το επιχειρηματικό του ένστικτο, την ηγετική του επιδεξιότητα και την εργατικότητά του. Και μαζί, τη ζωντάνια που χρωμάτιζε την προσωπικότητά του. Είναι χαρακτηριστικά που μοιραστήκαμε, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του μοιράστηκε κι αυτό στις επιχειρήσεις, στους εργαζόμενους και στα επιμελητήρια. Ταυτίστηκε, θα έλεγα, με την οικονομική δραστηριότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην προσωπικότητα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μίχαλου αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. «Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ήταν μία πολυσχιδής και πολύπλευρη προσωπικότητα, η οποία δεν χωράει σε λίγες λέξεις. Πολλοί, έχουν πει πολλά. Και πάλι όμως, είναι λίγα. Είναι λίγα για να περιγράψουν έναν άνθρωπο έντιμο και ακέραιο, έναν άνθρωπο πεντακάθαρο» είπε και πρόσθεσε: «Μπαίνοντας απόψε σε αυτό το ιστορικό κτίριο πρέπει να σας πω ότι μου έλειψε πάρα πολύ το χαμόγελό του, με το οποίο πάντοτε μας υποδεχόταν. Είναι άλλωστε ένα κτίριο, το οποίο το οφείλουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό στον Κωνσταντίνο. Είναι η ιστορική έδρα του ΕΒΕΑ, ένα κτίριο-κόσμημα, ενδεχομένως ένα από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης. Στο οποίο ο Κωνσταντίνος ξαναέδωσε ζωή, με την αποφασιστικότητα και την τόλμη του».

Ευχαριστίες απηύθυνε η σύζυγος του εκλιπόντος προέδρου, Αθηνά Μίχαλου, στην οποία ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, παρέδωσε αντίγραφο της επιγραφής που θα τοποθετηθεί στο εξωτερικό του κτιρίου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News