Business & Finance Παρασκευή 5/11/2021, 16:47
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστέλλεται η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Εξώδικο των εργαζομένων προς διοίκηση - κυβέρνηση

Αναστέλλεται η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων (48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο) στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισαν οι λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ), Μάρκος Μπεκρής, μιλώντας το μεσημέρι στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, ξεκαθάρισε ότι τη Δευτέρα θα αποσταλεί εξώδικο προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με το αίτημα της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. 

Πρόσθεσε επίσης, ότι στην περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από πλευρά της COSCO, δεν υπάρχει περίπτωση να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση. «Ό,τι έχει συμφωνηθεί, θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα. Πάμε να συνεχίσουμε πιο οργανωμένα πιο μαζικά τον αγώνα μας». 

Σημειώνεται ότι η COSCO έκανε δεκτή την εφαρμογή πενταμελών και όχι τετραμελών βαρδιών, ενώ αποδέχτηκε και το αίτημα για την κατάργηση της λεγόμενης κόντρα βάρδιας (βράδυ-πρωί). 

Οι κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά ξεκίνησαν μετά τον πρόσφατο θάνατο ενός 40χρονου εργαζόμενου, με την ΕΝΕΔΕΠ να ζητάει σύγχρονες συνθήκες ασφαλείας και εργασίας.  

Η λήξη της απεργίας, στο μεταξύ, αναμένεται να συνδράμει στην αποσυμφόρηση του λιμανιού, έξω από το οποίο περιμένουν αρκετά πλοία για να ξεφορτώσουν. 

Σε αυτό το φαινόμενο, βέβαια, συνέβαλαν και άλλοι παράγοντες, πέραν των κινητοποιήσεων, όπως για παράδειγμα τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες και η απότομη αύξησης της ζήτησης, η οποία έχει προκαλέσει συνωστισμό σε πολλά λιμάνια του κόσμου.   

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News