Business & Finance Παρασκευή 5/11/2021, 13:34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Click-away για όσους δεν επιθυμούν να κάνουν rapid test

Click-away για όσους δεν επιθυμούν να κάνουν rapid test

Με click-away μπορούν να κάνουν τις αγορές τους οι ανεμβολίαστοι πολίτες που δεν θέλουν να κάνουν rapid test για την είσοδό τους στα καταστήματα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, εν όψει της έναρξης εφαρμογής των νέων μέτρων

«Δεν απαγορεύεται το click-away, επιτρέπεται», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και πρόσθεσε ότι το rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα.

«Αν κάποιος πελάτης δεν θέλει ούτε να κάνει rapid test, ούτε να “ασχοληθεί” με κανένα από τα μέτρα, μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του χωρίς να μπει στο κατάστημα. Έξω στον ανοιχτό χώρο, δεν απαγορεύεται να είναι κανείς χωρίς rapid test, στον εσωτερικό χώρο πρέπει να το έχεις» είπε. «Το rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα. Αν δεν υπάρξει είσοδος στο κατάστημα μπορείς να παραλάβεις στην εισοδο. Αυτό επιτρέπεται» πρόσθεσε.

Με self test τα παιδιά στους μεικτούς χώρους

Διευκρινισεις σχετικά με την είσοδο των παιδιών στους κλειστούς χώρους έδωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Όπως είπε, στους χώρους που είναι αμιγώς για εμβολιασμένους, θα ισχύει, ό,τι ίσχυε ως τώρα. «Δηλαδή στην ταβέρνα, στη διασκέδαση, που είναι μόνο για εμβολιασμένους, για τον ανήλικο παραμένει το rapid, αλλά εκεί που είναι μεικτοί χώροι και ο ανεμβολίαστος κάνει rapid ή μοριακό, ο ανήλικος σε αυτούς τους χώρους θα κάνει self-test» διευκρίνισε.

«Τι ίσχυε μέχρι τώρα. Στους κλειστούς χώρους που ήταν αμιγώς για εμβολιασμένους κάνανε rapid test ή μοριακό τεστ. Τώρα πλέον σε όλους τους άλλους περιορισμούς που βάζουμε- επειδή θεωρείται αρκετά άδικο και για τα παιδιά 1-12 ετών, που δεν έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού, αλλά και για παιδιά ηλικίας 12-17, που είναι λογικό, είναι ακόμα χαμηλά τα ποσοστά- για να μην υπάρχει αυτή η επιβάρυνση, εξετάζουμε το θέμα στην Υπουργική Απόφαση που θα βγει, τα παιδιά να κάνουν self-test και όχι να χρειάζεται rapid test ή PCR» ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη:

Λιανεμπόριο: Επίσπευση της εξειδίκευσης των νέων μέτρων ζητεί ο ΕΣΑ

Αγωνία για την αγοραστική κίνηση – Καμπανάκι από το λιανεμπόριο για τα μέτρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News