Business & Finance Πέμπτη 4/11/2021, 10:11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Πέτσας: «Πολύ πάνω από το 2%» η αύξηση του κατώτατου μισθού

Στ. Πέτσας: «Πολύ πάνω από το 2%» η αύξηση του κατώτατου μισθού

Τη βεβαιότητά ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι πολύ πάνω από το 2%, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στον απόηχο των όσων ανέφερε κατά τη χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο τρόπος υπολογισμού της αύξησης του κατώτατου μισθού λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό, τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας «και όπως καταλαβαίνουμε με έναν ρυθμό ανάπτυξης που -κατά την εκτίμηση τη δική μου, θα πλησιάζει το 8% φέτος, δεν μπορούμε να μιλάμε για αύξηση 2%».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι καθώς οι αυξήσεις στις τιμές τις ενέργειας είναι παροδικές, θα συνεχιστεί ο δυναμικός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και το 2022 «άρα οι αυξήσεις θα είναι πολύ πάνω από το 2%». «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αγοράς στα νέα μέτρα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών θύμισε τις πολύ δύσκολες εποχές που τα καταστήματα ήταν κλειστά ή λειτουργούσαν με click away και κάλεσε τους πάντες να βάλουν πλάτη καθώς – όπως είπε – τα μέτρα θωρακίζουν την αγορά.

«Δεν είναι κάτι τρομερό το να τηρήσουμε αυτού του είδους τα μέτρα που υπάρχουν σήμερα, ίσα- ίσα θωρακίζουν την αγορά ότι θα λειτουργήσει» ανέφερε και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας που είναι δυναμικά αναπτυσσόμενη.

«Το μόνο που μας ανησυχεί αυτή τη στιγμή και θέλει μια προσοχή διαχείρισης ως προσωρινό φαινόμενο, είναι οι ανατιμήσεις οι οποίες είναι σοβαρές, είναι μεγάλες, είναι εισαγόμενες εν πολλοίς, αλλά πιστεύω θα έχουν ημερομηνία λήξης και αυτές», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News