Business & Finance Δευτέρα 1/11/2021, 22:49
COVID-19

Διευκρινίσεις για παράταση της διάρκειας επαγγελματικών μισθώσεων για επιχειρήσεις σε αναστολή δραστηριότητας

Διευκρινίσεις για παράταση της διάρκειας επαγγελματικών μισθώσεων για επιχειρήσεις σε αναστολή δραστηριότητας

Σε διευκρινίσεις για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 111 του ν. 4790/2021 (Α’48), περί παράτασης της διάρκειας των επαγγελματικών μισθώσεων για τις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε αναστολή δραστηριότητας με κρατική εντολή, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προχώρησε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Σε εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης και δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:  

«Για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 111 του ν. 4790/2021 (Α’48) διευκρινίζεται ότι, όπου στο άρθρο αναφέρεται αναστολή λειτουργίας ή αναστολή δραστηριότητας με κρατική εντολή, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, νοείται η πλήρης αναστολή λειτουργίας ή δραστηριότητας της επιχείρησης. Ειδικά για τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών εστίασης, ως πλήρη αναστολή λειτουργίας ή δραστηριότητας νοείται και η περίπτωση κατά την οποία ήταν επιτρεπτή η λειτουργία/δραστηριότητα τους, αποκλειστικά με παροχή αγαθών και υπηρεσιών μέσω διανομής (delivery) ή παραλαβής από το κατάστημα χωρίς παραμονή στο χώρο του καταστήματος (take away)». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News