Business & Finance Τρίτη 26/10/2021, 18:31
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: Χρηματοδότηση 5,8 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: Χρηματοδότηση 5,8 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προς χρηματοδότηση ύψους 5.762.249 ευρώ εντάχθηκε το έργο «Αναβάθμιση Υποδομών ύδρευσης του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου

Στο πρόγραμμα αναβάθμισης εντάσσονται τα εξής δύο έργα:

  • «Προμήθεια κι εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ελέγχου καταναλώσεων του Δικτύου Ύδρευσης Ερυθρών», προϋπολογισμού 1.794.280 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%). Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου θα επιτευχεί η σύνδεση με το νέο δίκτυο ύδρευσης στη δημοτική ενότητα Ερυθρών καθώς και ο εκσυγχρονισμός του τρόπου λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης.
  • «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης – Προμήθεια κι εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών και συστήματος αυτόματης ανάγνωσης ενδείξεων στους οικισμούς Βίλια & Πόρτο Γερμενό», προϋπολογισμού 3.967.969 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%). Με την υλοποίηση του έργου αυτού θα προχωρήσει η αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου και των αγωγών του παλαιού δικτύου στη δημοτική ενότητα Βιλίων, ενώ θα εκσυγχρονιστεί και ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων στην Ελλάδα που υπέβαλαν προτάσεις και στις δεκατρείς προσκλήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Παράλληλα, όσον αφορά τη δημοτική ενότητα Μάνδρας, ο Δήμος έχει υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης για:

  1. Την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων λυμάτων
  2. Την αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης
  3. Έργα διαχείρισης ομβρίων υδάτων στην πόλη της Μάνδρας
  4. Σύνδεση αποχέτευσης και ύδρευσης
  5. Σύστημα σύγχρονης διαχείρισης ύδρευσης

«Η προστασία του περιβάλλοντος, η εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και των οικισμών μας, η αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών μας συνεχίζουν να αποτελούν τη βάση της αναπτυξιακής στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής», δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News